Review: Planeta Organica | шампоан с арганово масло

Здравейте!

Негативната тенденция на това, че шампоаните без SLS не ме харесват се затвърждава. Такъв е и случая с шампоана с 10% арганово масло за боядисана коса на руската марка Planeta Organica, която мноооого исках да хареса, но уви...

Набързо да спомена и другите два шампоана, които споменавам по-надолу в текста и които поради някаква странна причина също не ми харесаха, а интересно са популярни и харесвани от много други - Klorane с восък от магнолия за блясък и супер подхранващият (наистина ако косата Ви не е много зле, то той тогава не е за вас) Rene Furterer с кератин, който мога да препоръчам само на сериозно увредена коса - моята е боядисана и непрекъснато топлинно третирана, но пак ми беше силен, така че имайте това предвид.


Спрях се на шампоана с арганово масло, защото е предназначен за боядисана коса. Винаги, когато се съветвам с фризьора си, основното, което ми казва е, че трябва да си пазя цвета и нямам нужда от някакъв шампоан за нещо специфично, защото косата ми е нормална, не е много суха, не е увредена, за това трябва да наблягам на продукти за предпазване на цвета, защото той винаги пада много бързо (или поне според мен).

Формулата е като на шампоан без SLS по-рядък от нормалните, не толкова кремообразен, но не прекалено течен. Има лек, бледожълт цвят. Ароматът не е нищо специално, мирише на чисто, като ароматът не е натрапчив или прекалено силен.

Почиства косата много добре, оставя чувство на чистота. Но въпреки, че му дадох няколко шанса, нещо не успяхме да се разберем с него. По някаква необяснима за мен причина през последните 4 месеца имам сериозни проблеми със шампоаните и странното е, че бяха все скъпи. Planeta Organica затвори кръга на неуспешните ми проби. Как се изразява неуспехът? За някой, който може да не си мие косата 4-5 дни започнах да я мия на 2 и най-лошото беше, че се появи и пърхот. Като това тотално затвърди подозрението ми, че явно скалпът ми не харесва този шампоан. Неприятно е, когато с него имате разминаване в мненията. Но явно просто не е моя.

Съдържанието е отлично, още втората съставка е арганово масло. Няма парабени, силикон или SLS. Има много натурални екстракти. Марката се произвежда в Русия.


Като заключение ще кажа, че колкото и да исках да харесам този шампоан, понякога не всичко става така както искаме. Реално погледнато ми харесва всичко освен това, че получавам пърхот от него, но това май е достатъчна причина, за да спра да го използвам. И отново търся проблема в мен, а не в него, защото през последните няколко месеца нямам късмет с шампоаните  и се наложи да сменя цели три.

Planeta Organica | шампоан с арганово масло- 200 мл. цена: около 6-7 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

1 коментара