Review: Dove Pure Care Dry Oil | олио за коса

Здравейте!

Понякога ми е трудно да накарам косата ми да не хвърчи и да е изглежда пригладена. Винаги използвам масло/серум или някаква грижа, която се маже на косата. Нямам против наличието на силикон, защото продуктите без просто не действат така както ми се иска. За това, когато избирам масло не избягвам тази съставка, но гледам напред в съдъражнието да има и натурални масла. За това, когато видях Dove Pure Care Dry Oil още преди да го пробвам бях сигурна, че няма да ме разочарова. Основните неща, за които следя при избора е консистенция като елексир и формула, която е мазна, но не като олио за готвене - блажна.

Сигурна съм, че единственото, което Ви интересува е какъв е ефектът върху косата. А как разбирате дали нещо Ви е харесало? При мен това става, когато използвам нещо, изхабя го и след това ми липсва 😂 Е, с маслото на Dove се случи точно това, много ми липсва и ми става още по-тъжно като се замисля за това, че след него изобщо не успях да намеря нещо, което да ме впечатли толкова много. А дори не знам защо, изглежда като всяко друго подобно масло за коса.


Има приятен аромат на лукцозни масла, на СПА, дори не съм сигурна как да го опиша, но мисля, че се сещате какъв аромат имам предвид. Моята коса го поема много добре, необходими са ми около 3-4 капки. Нанасям го на леко влажна коса и преди да изправям и къдря косата си. Често казано доста прекалявам с него, използвам го почти всеки ден, но не омазнва косата, а я прави прибрана и копринено мека. Друга причина да изпъква така силно в спомените ми е това, че след него използвамх още 3, от които не харесах нито едно.

Съдържание: няма какво да се лъжем, ясно се виждат първите три съставки и както знаете, аз не съм им голям фен - силикон, минерално масло и още един силикон, но за разлика от повечето масла на пазара има и още масла при това натурални и то не само 1-2 написани с големи букви на опаковката на последно място в състава. Натуралните масла, които има са от макадамия, кокос, бадем, слънчоглед, палмово. След това има още няколко силикона и добавен аромат. Няма парабени. А изборът дали да използвате силиконови продукти върху косата си е само ваш. Хубава безсиликовонова алтернатива са всичките масла, за съжаление съм пробвала и с моята коса не се разбират добре, твърде суха и хвърчаща е.


Като заключение ще кажа, че много ми хареса. Дори нямам спомени скоро да съм харесала нещо толкова много. Като недостатък мога да изтъкна това, че свършва доста бързо, но това може би е защото го използвам много често, плюсът е, че дори и да се прекалява с него не омазнява косата. ( Това до голяма степен си зависи и от косата, моята е суха, боядисана, чуплива и топлинно обработвана редовно).

Dove Pure Care Dry Oil | олио за коса- 100 мл. цена: около 15 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара