Review: Ziaja Natural Olive Eye Cream

Здравейте!

Неведнъж съм споделяла с вас, колко харесвам полската марка Ziaja, с нетърпение очаквах да заредят щандовете с нещо повече от  душ-геловете и лосионите за тяло. Когато това се случи веднага грабнах крем за околоочния контур с екстракт от маслина, предназначен за нормална към суха кожа.


Серията с натурален зехтин и до днес е емблематична за компанията. Основната съставка е натуралният зехтин, добит от студено пресовани маслини от вида Olea Europaea. Допълнителните активни агенти са Витамин А, Е, В5 и масло от карите. Тази серия е изключително подходяща за нормална кожа, която има дехидратирани участъци.

Опаковката е изчистена и стилна и изобщо не издава ниската цена на крема. Ако трябва да съм честна именно опаковката беше първото, което ме привлече към тази марка.


Консистенцията на крема е едновременно гъста и богата, но и лека и бързо попиваща. Като след това спокойно може да се гримирате.

Описанието на околоочния крем е, че худратира нежната кожа, изравнява цвета на кожата, видимо изглажда фините линии и стяга околоочния контур.


За последните две неща от описанието не мога да дам мнение, просто защото все още нямам тези проблеми. Но определено крема има хидратиращо действие, след нанасянето му кожата под очите ми изглежда по-гладка и светла. Подходящ е за използване както сутрин, така и вечер.


Забелязала съм, че при повечето кремове за околоочния контур минералните масла винаги са нагоре в списъка със съставки. Кремът на Ziaja не прави изключение. Също съдържа и 2 парабена, което е малко на фона на другите кремове за очи на марката (които не се предлагат все още на българския пазар). Като успокоение ще кажа, че Methylparaben и Ethylparaben са може би двата най-безопасни парабена. Те се срещат в почти 98% от козметиката, както и в хранително-вкусовата индустрия. Тяхното предназначение е да консервират продукта и да не позволяват в него да се развиват бактерии. Начина на подреждане на съставките показва и тяхното количество, това че са на последните 2 места, означава, че се съдържат в съвсем малко количество.

Ziaja Natural Olive Eye Cream- 15 мл. за около 4 лв.

Съдържа парабени и минерални масла!

Какво мислите за марка Ziaja?  Харесвате ли полската козметика? Кой е любимият ви околоочен крем?

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара