Review: Biotrade Acne Out | Бензоилов пероксид 5%

 Здравейте!

Днес ще си говорим за една от съставките, които доказано действат срещу бактериите на акнето - бензоил пероксид. Това е съставка с много ползи, но и много хора имат странични реакции, за това започвам това ревю с предупреждение, че това е моят личен опит, върху моята кожа и моите впечатления от продукта. Ако при вас е имало различно действие или пък не сте видели никакъв ефект, а имате сериозен проблем, Ви препоръчвам да се обърнете към дерматолог. 


Какво е бензоил пероксид?
Той представлява органично съединение, състоящо се от две бензоилови групи, свързани посредством мост от пероксидна връзка. Получава се чрез целенасочен синтез от бензоил хлорид и бариев пероксид. 

Как действа на бактериите?
Знаете ли, че бактериите на акнето не обичат кислород, за това и дарсонвалът действа много добре при акне (линк към ревюто) бензоил пероксид освобождава кислород в кожата и по този начин пречи на развитието на бактериите. Също така има и антисептично действие, като едновременно и лекува възпалението по кожата.

Води се, че има тройно действие:
Спира развитието на бактериите
Има ексфолиращо действие
Помага за намаляване на възпалението
Както споменах в началото – това е силна съставка и тези хубави резултати понякога могат да доведат до обратен ефект, ако имате чувствителна кожа. 

Най-честите оплаквания, на които съм попадала са:
Причинява сухота на кожата
Кожата се бели
Кожата се зачервява
Кожата става фоточувствителна

Продуктът на Biotrade идва в метална туба от 20 гр. Като концентрацията на бензоил пероксид е 5%, обикновено продуктите с тази съставка може да са в концентрация между 2,5% до 10%. 

При мен резултатите са много добри, без да имам страничните ефекти, като предполагам, че причината за това е, че аз винаги нанасям и хидратиращи продукти освен крема на Biotrade. 
Използвам го само вечер на почистена кожа, като след това нанасям и хидратиращ крем за проблема кожа. Използвам го локално, като нанасям на тънък слой върху засегнатата зона.

Бензоил пероксидът не е панацея и ако имате сериозни проблеми, които аз не съм имала, то при вас може да няма ефект. При лечение на тежки форми на акне под лекарско наблюдение, обикновено се използва в комбинация с други медикаменти. Имайте предвид, че продуктът на Biotrade е лекарствен и трябва да подхождате с внимание към употребата му. 

Резултатите при мен са добри, като след нанасяне върху възпаленията нямам странични реакции, а възпаленията са бързо туширани. Използвам само при сериозните пъпки или ако имам възпаление. И то само в периода на влошаване.

Състав:

Активно вещество: бензоилов пероксид.

Помощни вещества: карбомер; пропилен гликол; полисорбат 20; сорбитанов стеарат; течен парафин; троламин; пречистена вода, бутилхидрокситолуен.

Като заключение ще кажа, че при мен бензоил пероксида работи добре, но не е панацея. Действа върху по-бързото оздравяване на кожата при възпаление. Не съм имала странични реакции, но това е само, защото винаги използвам и хидратиращи продукти.

Може да намерите Biotrade BP само в аптечната мрежа.

Biotrade Acne Out BP Бензоилов пероксид 5% гел – 20 gr. Цена: около 25 лв.


Love,

Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Здравейте, наскоро си го закупих и искам да попитам и при Вас ли текстурата на крема е като ексфолиант (съдържа малки пясъчни частици)?

    ОтговорИзтриване