Освежаване на банята с бюджет от 100 лв.

Здравейте!


Днешният пост е по-различен от обикновено, но реших да Ви споделя как с леки промени в интериора на банята, успях да намеря баланса у дома в интериорно отношение.

От всички стаи у дома банята беше последната, която нещо и липсваше, за да я почувствам завършена. Като цяло тя не ми е сред любимите стаи у дома и до скоро не бях мислила да правя нищо по нея. 

Всъщност до момента, в който старият рафт за баня не почна да прави проблеми и не мислех да променям нещо, но колкото повече той ръждясваше толкова повече аз почвах да мисля, колко много ме дразни тази баня. Как нещо не и е наред и трябва да се оправи.

Почнах още миналата есен с нови кърпи като си мислех, че ще оправя нещата, но всъщност нямаше голяма разлика. Къде беше проблемът? 

Нашата баня е доста тъмна, стените са сиви. Акцент в целия апартамент е индустриалният стил и в банята също имаше такъв детайл – черен рафт от Jysk. След като почна да пуска ръжда (само година след като е сложен) реших, че ще го сменям, като търсенето на нов рафт прерасна в цялостно предекориране на банята.
Реших, че ще следвам линията на жилището, за да има приемственост във всяка стая и избрах черните аксесоари, като намирането на такива, които не са скъпи, но са от една серия се оказа трудно.

Всъщност предизвикателството дойде от това, че не исках да са пластмасови. 
Успях да намеря подходящи в Sinsay като общо взето благодарение на този магазин, проектът ми за нова баня не успя да прехвърли 100 лв.

Тъй като минусът е, че онлайн непрекъснато има 1, а няма друго нещо поръчвах нещата на два пъти. Взех четка за тоалетна, диспенсър за сапун и чаша за четки за зъби на обща стойност около 20-22 лв. Някои от нещата все още може да се намерят и оставям линкове към тях.

Четка за тоалетна - 2688J-99X 12.90 лв.
Диспенсър за сапун – 2686J-99X 6.90 лв. (няма го наличен в момента)
Чаша за четки за зъби - 2687J-99X 5.90 лв.

Трудно се оказа и намирането на рафт, който е подходящ, черен е и не е много скъп. Исках да има висок борд и възможно най-много да прилича на стария ни, което всъщност направи задачата много трудна. За щастие намерих останалите неща от списъка ми в Ikea и то налични. Нещо, което не е така към днешна дата, така че съм извадила късмет.

От там взехме рафт, кошче за боклук и нова седалка за тоалетна. Спрях се на последните две, защото са с плавно затваряне, а и знаете, че предпочитам онлайн шопинга. 

Рафт LILLASJОN – 14.99 лв.
Кошче за боклук – EKOLN – 19.99 лв.
Седалка за тоалетна чиния – VALLOXEN -29.99 лв.

Сега вече банята се превърна в хармонично място, на което всичко е в тон. Преди кошът беше сив, четката за тоалетна лилава, а аксесоарите за баня -бели. Определено вече чувствам мястото завършено и то само с вложение от 100 лв. 

Надявам се този пост да Ви е бил интересен, ако също сте в търсене на черни аксесоари за баня или отлагате такива малки промени у дома – дават голяма промяна. 

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара