Review: Xiaomi Viomi Smart Kettle | Смарт Кана за Вода

Здравейте!

Днес реших да Ви разкажа повече за електрическата ми кана на Xiaomi.

Сигурно сте забелязали в instastory споделям доста за новите смарт уреди у дома, като голям почитател на китайските брандове, в момента доста от нещата вкъщи са на @xiaomi.global защото имат наистина голямо разнообразие от смарт решения за дома.



След като бях видяла новата кухня, знаех, че старата ми кана няма да се връзва, а и бях набелязала смарт каната на Xiaomi viomi smart kettle, която се управлява, чрез Mi Home. В това приложение са събрани всички смарт уреди на марката.

Спрях се на нея заради опцията за смарт контрол, красивия дизайн и дисплеят, който показва температурата.

За съжаление поради ЕС ограничения, опцията за включване на каната от разстояние е спряна. Но софтуерно е била налична, ако се регистрирате все едно сте в Китай в приложението ще може да използвате тази функция.


Характеристики:

Модел - Viomi Mijia Smart Kettle - с дисплей

Дигитален термометър за измерване текущата темперетура на водата

Защита от кипене на сухо с автоматично изключване

Съвместима с Android 4.3 + и iOS 8.0 +

Вместимост - 1.5L

220V, 1800W

Размер - 21.4 х 20.3 х 25.8

Тегло - 1240г

Bluetooth 4.0 BLE

Модел - V-SK152B

 




Какво не ми хареса в нея:
  • След разочарование 1. Следва и номер 2 - в описанието е написано доста подробно каква защита дава, че няма да имате проблеми с каната, но още при първото ползване - беше напълнена до 1.5 л. Не е препълнена, водата изкипя и бушона падна. Доста кофти първо впечатление. След това не ми се случва повече, но така и не разбрах каква беше причината тогава, за да се случи това.
  • Друг минус е, че няма индикатор точно колко вода има вътре, щеше да е доста удобно.
  • Макар че беше много трудно да намеря такава черна кана- матовото черно доста се цапа.

Плюсове:
Плюсовете са, че има дисплей, което е важно ако ви трябва топла вода с конкретна температура. Много е тиха сравнение със старата ми кана и загрява водата наистина бързо. (1800 w e) цената също не беше зле, но определено не прави нещо повече и от кана за 50 лв.


Заслужава ли си според мен? Определено не. Ако имаше опцията за контрол през приложението съм съгласна, но в момента не в по-различна от всяка друга кана.
Вие каква кана ползвате?


Xiaomi Viomi Mijia Smart Kettle – цена: около 120 лв


Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара