Review: Paramidonna | слънцезащита*

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за нов български козметичен бранд, добре познат обаче с нещо друго - с производството на бански, които вече са световно известни. Paramidonna.

За бранда:

“Pаra mi donna”или “за моята жена” – съкровено и лично обръщение на мъж към любимата. Това е и нашето послание: Да предложим на всяка дама най-доброто без компромиси! PARAMIDONNA е български моден бранд, създаден от Доника Анчева през 2015 година, специализиран в дизайн и производство на бански костюми и плажни дрехи. Използваме първокласни италиански и испански материи, залагаме на доказани световни лидери при избора на материали и аксесоари за колекциите си. Фокусът ни е насочен към дами, които обичат да пътуват и оценяват автентичния дизайн, характерния стил и личния ни прочит на модните тенденции.

От тази година имат и козметична линия, която включва 5 продукта. Като в ревюто днес ще Ви разкажа по-подробно за три от тях.


Paramidonna Sun Milk 003 - 100 ml. цена 42 лв.

Първото, което прави впечатление, когато пробвате млякото за тяло и крема за лице, е ароматът. Серията има страхотен аромат, не мога да определя на какво, но ми навява спомени на лято и е като малък спа ритуал всяка сутрин докато се оправям.

Използвам крема за тяло за ръцете и деколтето през деня, в града. Тествах ги и в планината. Не съм изгаряла. 

Консистенцията е лека, попива бързо и изобщо не се усеща като слънцезащитен крем. Много ми харесва. Има SPF 30.

Активни съставки: зелен чай, кокосово масло, витамин Е, екстакт от боабаб и Q10

Екстракт от Зелен чай - Този силен антиоксидант има способността да предпазва кожата ви от UVA/UVB стрес. Богат на витални ензими, които успокояват и хидратират кожата ви, подобрявайки нейната структура и качество.

Кокосово масло -Богата на мастни киселини, екзотичната съставка подхранва жизненоважните вещества на кожата, за да изглежда здрава и сияйна. Разтапящата се по тялото структура на кокоса хидратира кожата в дълбочина, правейки я изключително полезна за суха кожа.

Витамин Е - Подхранващ антиоксидант, който подпомага защитните свойства на филтрите.

Органичен екстракт от боабаб - Възстановява жизнеността на кожата, като значително намалява увреждането на ДНК-то след излагане на ултравиолетови лъчи. Подобрява бариерната функция и хидратира в дълбочина.

Коензим Q10 – Продуктите, съдържащи тази съставка, са подходящи за жени от всички възрасти. Основното антиоксидантно действие е да подхрани кожата, но също така да попречи на вредите от свободните радикали, причинени от ултравиолетовите лъчи и замърсяването.


Paramidonna Daily Face 008 - 50 ml. цена: 48 лв.

Има SPF 50, същата лека и бързо попиваща формула като крема за тяло. Факторът е по-висок. Консистенцията е като емулсия и по скоро прилича на хидратиращ крем за лице, от колкото на такъв със SPF. Дава усещане за хидратация. Не матира, но не е прекалено мазен и е подходящ за смесена кожа с повече пудра отгоре. 

Иновативни UVA + UVB филтри - Абсорбират UVA и UVB лъчите, без да създават излишни бели следи и тежко усещане.

Активни съставки:

Хиалуронова киселина - Хидратиращите и антиоксидантни свойства я правят перфектният избор. Тя също така ревитализира външните повърхностни слоеве на кожата така, че мигновенно да изглежда и да се усеща по-мека, гладка и сияйно подхранена.

Витамин А - Златният стандарт в грижите срещу стареене- именно този антиоксидант значително подобрява вида на кожата с нейните възстановителни и изглаждащи качества, които озаряват.

Витамин Е - Подхранващ антиоксидант, който подпомага защитните свойства на филтрите.

Органичен екстракт от боабаб - Възстановява жизнеността на кожата, като значително намалява увреждането на ДНК-то след излагане на ултравиолетови лъчи. Подобрява бариерната функция и хидратира в дълбочина.

Коензим Q10 - Главното антиоксидантно действие е да подхрани кожата, но и да попречи на вредите от свободните радикали, причинени от ултравиолетовите лъчи и замърсяването.

Освен срещу слънцето се бори с ефектите от замърсяването, както и дехидратацията. Има anti-age комплекс. Много ми харесва като ежедневен крем за лице и го препоръчвам, дори и да си търсите хубав крем не задължително само за лятото.


Paramidonna Cool Down 016- 100 ml. цена: 38 лв.

Гел-кремът за след слънце на Paramidonna съдържа сфери с алое вера и има леко охлаждащо усещане върху кожата. Ароматът е различен от останалите два продукта. Мирише свежо. 

Формулата попива много бързо, не лепне и не е мазна. Успокоява кожата и я хидатира. Помага за по-дългото запазване на тена. Честно казано щях да му се радвам повече, ако беше с аромата на другите два продукта, просто съм пристрастена към него.

Активни съставки:

Алое сфери - Aлое вера има охлаждащи и противовъзпалителни свойства. Това я прави естествена панацея за слънчево изгаряне. Допълнителното обогатяване на гел-крема с алое сфери допринася с антиоксиданти и минерали, които засилват възстановителния процес.

Сок от Алое - Известно е, че алое вера помага за успокояване на слънчевите изгаряния. Сокът му е богат на ценни витамини, ензими и минерали, които не само помагат за бързо възстановяване, но и хидратират.

Ментол - Ментолът е органичнa съставка, която се извлича от ментата и притежава способността да създава усещане за охлаждане. Ментолът има и болкоуспокояващи свойства, които са идеалното съчетание за грижа след слънцето.

Органичен екстракт от боабаб - Силно хидратиращите свойства на боабаба го правят перфектният избор. Тази съставка помага да се запази хидратацията, като в същото време подобрява здравето на естествената защитна бариера.

Д-пантенол - Пантенолът подпомага заздравяването на рани и зачервявания, като стимулира процеса за образуването на нова тъкан. Ускорява естествените възстановителни процеси, докато ефикасно успокоява раздразнената кожа. Пантенолът е и хидратант, който привлича и задържа овлажняването на кожата. Това не само успокоява, но и помага на кожата да запази собствената си хидратация.

Витамин Е - Мощна антиоксидантна съставка, която помага при възстановяването и подхранването кожата.

Действие:
- успокоява при изгаряне
- хидратира в дълбочина
- възстановява кожата
- охлажда
- помага за запазване на тена


Съвети какво количество SPF да използвате.

Начин на употреба: Слънцезащитните козметични продукти се нанасят обилно (~ 2 mg/cm 2 ) 30 минути преди излагане на слънце. Процедурата се повтаря на всеки два-три часа и след изпотяване, плуване, избърсване, без да се увеличава продължителността на излагане на слънце.

Като заключение ще кажа, че съм силно впечатлена от първите продукти от Paramidonna Cosmetics, използвам ги всеки ден и са супер за града. Надявам се да ми остане от тях и за морето. Обожавам аромата и много ме е яд, че не мога да се сетя на какво ми мирише. Определено ще взема пак крема за лице, защото в момента изпозлвам само него за дневен крем и е супер.

(Цена за сет от 3те продукта) Paramidonna Full Care Set - 124 лв.

Love,
Snejana


*PR sample. Not sponsored.

You May Also Like

0 коментара