Review: Esthederm | Hyaluronic хидратиращ серум*

Здравейте!

Знаете как с натрупването на опит все по-трудно започвате да се впечатлявате от дадени неща. Когато имате за проба нещо ново първо подхождате подозрително, изследвате го като детектив и чак когато съберете всички доказателства, че нещо работи или не, давате мнението си за него. Така съм и аз, подхождам като изследовател към всяко ревю и всеки нов продукт, който тествам.

В момента най-много полезни съвети за козметиката научавам от Susan Yara, от нея знам, че хиауроновата киселина не е скъпа съставка, след това направих сама проучването си, изпозлвах различни продукти с хиалуронова киселина и сама си изградих мнението, че не е нужно нещо да е скъпо, за да е ефикасно.

Защо казвам всичко това, защото понякога, когато искаш видими резултати не е нужно да даваш много пари, особено когато става въпрос за базова съставка, без специални патенти и така нататък.


Фокусът на ревюто днес пада върху Hyaluronic хидратиращ серум от Esthederm. Esthederm е по-скъпият бранд на добре познатата Bioderma. Основани са от един и същ човек - Жан-Ноел Торел, който е френски фармацевт и биолог.

Какво казват за продукта от Esthederm?"Хиалуроновата киселина е молекула, която естествено присъства в кожата и се грижи за водния й запас. Серумът Intensive с хиалуронова киселина комбинира два вида хиалуронова киселина в три форми за интензивно хидратиращо действие и запълва фините линии и бръчки."

Формулата на серума е много лека, попива бързо, не лепне и е приятен за употреба. Има аромат. Веднага след поставянето върху кожата се усеща много хидратурана, подходящ е за основа за грим. Въпреки че обикновено аз използвам и крем и основа след това. Ако вие обаче не правите така - не оставя слой върху кожата, който да ви попречи да разнесете фон дьо тена. 

Няма дългосрочно въздействие върху кожата, ефекът и хидратацията са временни. Съставът за мен е голям минус, особено с тази цена. 

Хидратиращ бюджетен вариант е Bioderma Hydrabio Serum (ревю тук).


Съдържание:
AQUA/WATER/EAU*, DICAPRYLYL CARBONATE (емолиент) , GLYCERIN (омекотител), CYCLOHEXASILOXANE (базиран на силикон полимер), DIPROPYLENE GLYCOL (разтворител), ETHYLHEXYL PALMITATE (органичен заместител на силикон, добиващ се от палмова мазнина), PENTYLENE GLYCOL (нискомолекилен разтворител), C20-22 ALKYL PHOSPHATE, XYLITOL, C20-22 ALCOHOLS, SODIUM HYALURONATE, CETEARYL ALCOHOL, FRAGRANCE (PARFUM), CYCLOPENTASILOXANE, DISODIUM EDTA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, XANTHAN GUM, COCO-GLUCOSIDE, BHT, SILICA DIMETHYL SILYLATE, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, POTASSIUM SORBATE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, HEXYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CARNOSINE, ALGAE EXTRACT, DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE. [ES503]

*CELLULAR WATER (AQUA/DISODIUM ADENOSINE TRIPHOSPHATE/CARNOSINE/MINERAL SALTS)


Като заключение ще кажа, че серумът сам по себе си беше много приятен за употреба, определено ми хареса действието му, но за тази цена имах по-големи очаквания. Хиалуронова киселина е прекалено назад в състава и не блести с кой знае какви други съставки. Бих пробвала други по-екзотични серуми, които предлага марката, защото продуктите ѝ са много интересни, но по-скоро няма отново да взема този. Ако искате хиалуронов серум, то търсете такъв с хиалурон възможно най-напред в състава без допълнителни неща в него.

Esthederm | Hyaluronic хидратиращ серум - 30 мл. цена: около 135 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара