Review: Bioderma Sebium Serum

Здравейте!

В края на миналата година си взех комплект (мисля, че беше по Коледа) с този серум и мицеларна travel size вода на Bioderma. Бях отишла с цел да взема точно него, след изчетени може би всички ревюта на английски, които успях да намеря - знаех, че е точно това, което искам и че ще ми хареса.

С времето поне се научих да познавам по състава кое е подходящо за мен и кое не, а ревютата винаги помагат, за това и продължават с блога толкова години, надявайки се, че съм полезна поне на един човек, който се чуди какво да избере.

Взех си този серум с цел да ми помогне с изглаждането на релефа на кожата и заличаването на стари петна от пъпки, защото дори и винаги да пиша "не си чоплете лицето" това е нещо, което за съжаление продължавам да правя понякога.


Какво ни обещават от Bioderma:
"Ексфо­ли­ра­ща­та грижа отстранява съ­ществу­ва­щи­те не­съ­вършенства, ус­по­ко­я­ва и усъвършенства структу­ра­та на ко­жа­та чрез не­жен пи­линг ефект. Също така Биодерма Себиум Реновиращ серум за акне из­глажда непра­вилни­те конту­ри и възвръ­ща ес­тестве­ния бля­сък на ко­жа­та. Sébium Serum съ­държа из­клю­чи­телния па­тенто­ван комплекс FLUIDACTIV®*, който ре­гу­ли­ра и стаби­ли­зи­ра ка­чество­то на се­бу­ма и пред­пазва от по­я­ва­та на не­съ­вършенства по акнеичната кожа. Серу­мът съ­държа две дерма­то­ло­гично ак­тивни съставки: глико­ло­ва ки­се­ли­на, ко­я­то из­глажда и по­чиства, и D-Pantenol, който ин­тензивно ус­по­ко­я­ва."

Не е написана концентрацията на гликолова киселина в състава. Съветът ми е винаги да нанасяте слънцезащитен крем, през деня, без значение от сезона, защото когато използвате продукти с киселина кожата става по-чувствителна към слънцето.

Както споменах в началото повод за ревюто е новият крем от серията Sebium - Night Peel. Беше ми доста странно, защото всъщност Sebium Serum беше нещо, което използвах по този начин, като продукт за вечерен пилиг, но не от онези, които след това кожата ви се бели на парцали, а нежен и незабележим пилинг, който работи нежно върху кожата докато спите. 

Ще ми е интересно, ако вече сте пробвали Night Peel да споделите какво мислите за него?


Bioderma Sebium Serum е предназначен за проблемна кожа, която има нужда от обновяване. Гликоловата киселина освен, че действа чудесно за ексфолиране на кожата, помага и за по-бързото заздравяване на малките пъпчици.

Формулата е гелообразна, нещо което много ми хареса, защото не омазнява кожата, не лепне и е приятно за употреба. Моята кожа не е чувствителна, като не съм имала зачервяване или проблеми докато използвах Bioderma Sebium Serum.

Плюс е, че също така серумът е много икономичен. Не го използвах абсолютно всяка вечер, а през вечер. Като редувах него, с масло от шипки, за дните, в които имах нужда от подхранване на кожата. Използвала съм почти всички продукти от серията Sebium на Bioderma, като много от тях са ми любими. Особено преди, когато кожата ми беше по-мазна и проблемна от сега. Есента е идеалният момента да започнете с подобен продукт с киселини.

Има приятен лек аромат типичен за серията Sebium.

Друг продукт, с който мога да го сравня е на Uriage Age Protect (ревю тук) нощният пилинг крем. Основната разлика между двата е в консистенцията, като при този на Bioderma ми допада това, че е много лек и не е мазен, ако искате повече подхранване, то изберете Uriage, който е с кремообразна формула.


Съдържание:

AQUA/WATER/EAU, GLYCOLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PANTHENOL BIS-PEG-15 METHYL ETHER DIMETHICONE, DIPROPYLENE GLYCOL MANNITOL XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, DODECYL GALLATE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PROPYLENE GLYCOL, BIOSACCHARIDE GUM-1, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM). 

Съставът на новия Night Peel:

AQUA/WATER/EAU, GLYCOLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PANTHENOL
, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, DIPROPYLENE GLYCOL, HYDROXYETHYLCELLULOSE, MANNITOL, PROPYL GALLATE, XYLITOL, SODIUM METABISULFITE, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, FRAGRANCE (PARFUM). 


Като заключение ще кажа, че ми хареса. Благодарение на подобни продукти поддържам кожата си гладка. Гликоловата киселина помага за намаляването на пигментните петна, при мен основно са останали от пъпки по лицето. Разбира се не става за 1 ден с 1 мазана, изискват се години, но кремът на Bioderma е добро решение за борбата с несъвършенствата по кожата. Има плюс от мен. За съжаление продължавам да не разбирам ролята на новият продукт от серията и за момента не мога да дам мнение и за него.

 Bioderma Sebium Serum - 40 мил. цена: около 30 лв. 

Ползвали ли сте го? Какво мислите за него?

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Здравей! Имаше ли ефект от серума?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, да, както съм написала, го харесвам. Киселините в моята рутина винаги дават добър ефект. Няма пилинг ефект, като да ти се бели кожата, но сутрин е по-свежа и с равен тен. 😊

      Изтриване