Review: Maybelline Super Stay фон дьо тен стик*

Здравейте!

Последният фон дьо тен, който си купих е 24H на Maybelline, но днес няма да ви говоря за него, а за Super Stay фон дьо тен стик - отново от SuperStay серията, но този път под формата на стик.

Много харесвам фон дьо тени на стик, дълги години ги избягвах, защото винаги съм си мислела, че са много покривни и тежки и не изглеждат естествено. Но пробвах няколко успешни формули на стик фон дьо тени и дадох шанс и на Maybelline.

След като го тествах на ръката си изобщо не се впечатлих, формулата не се усеща достатъчно добре, но след като го нанесох на лицето ми допадна как се слива и прелива.


Опаковката е под формата на удобен стик, като в задния ѝ край има гъбичка наподобяваща beauty blender за нанасянето, като аз не съм я пробвала, като цяло не съм фен на подобни добавки, защото не могат да се почистват. 

Формулата на фон дьо тена е много интересна - крем към мат. След разнасяне ефектът е пудрен. Много приятно се усеща върху кожата. Според сайта на Maybelline плюс на фон дьо тена е, че може да се използва и като основа и като коректор и за контуриране. Така направих и аз, когато го пробвах за първи път. Покритието е средно, към пълно, ако се наслага. Не го препоръчвам, защото поне върху моята кожа не излезе много траен. Беше се събрал в линиите под очите и на челото.


005 Light Beige - много, много светъл цвят. Аз съм доста бяла, но виждате как изглежда върху кожата ми.

021 Nude Beige - изобщо не ми се струва nude, има розов подтон и ми е тъмен. 

029 Warm Beige - това е цветът, който горе долу ми пасва най-добре. Подходящ за жълт подтон кожа.

034 Soft Brown - тъмен с розов подтон.

040 Faun - подходящ за контуриране, с жълт подтон.


Съдържание:
PHENYL TRIMETHICONE ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE ISODECYL NEOPENTANOATE CALCIUM SODIUM BOROSILICATE POLYETHYLENE AQUA / WATER / EAU NYLON-12 METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER CERA ALBA / BEESWAX / CIRE DABEILLE CANDELILLA CERA / CANDELILLA WAX / CIRE DE CANDELILLA SILICA ACRYLATES COPOLYMER [+/- MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR CI 77007 / ULTRAMARINES CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES CI 77713 / MAGNESIUM CARBONATE CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE] F.I.L. D215035/1

Като заключение ще кажа, че ми хареса това колко лесно се нанася и колко добре изглежда. Искаше ми се да е по-дълготраен, но все пак е Maybelline. Идеята за стик фон дьо тен много ми харесва и препоръчвам да го пробвате. Особено за on the go е супер.

Maybelline Super Stay фон дьо тен стик - цена: 13-18 лв.

Love,
Snejana

*Продутът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

2 коментара

  1. Здравей Снежи.Много обичам да чета блога ти и много хубави ревюта правиш :) .На мен този формат не ми харесва и не нанася толкова добре както един нормален фон дьо тен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря. Как го нанасяш? На мен подобни стик фон дьо тени даже са ми по-лесни за нанасяне.

      Изтриване