Review: Bioderma Sebium Lotion*

Здравейте!

Серията Sebium ми е една от най-любимите на Bioderma, може би съм пробвала 80% от продуктите в нея. За това доста се зарадвах на Sebium Lotion, което за мен си е тоник, не съм сигурна защо са решили да е Lotion.

Формулата е точно като на тоник, течност с прозрачен цвят и приятен аромат. Не дразни на очите и кожата. Не я изсушава. Използвам го предимно сутрин.


Какво обещават от Bioderma за Sebium Lotion:

- Балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите.

- Предотвратява появата на несъвършенства.

- Пречиства и регулира омазняването.

- Свива порите.

- Осигурява 8 часа хидратация.

За първите две обещания не мога да кажа нищо конкретно, защото трудно да се забележи ефект от тоник върху тези точки. Не мисля, че са ми излизали по-малко пъпки в периода, в който го използвах. Относно свиването на порите - не знам има ли изобщо козметика, която да може да свие наистина разширени пори, при положение, че това се коригира само с лазер. Омазняването е било нормално в този период. Казано по-накратко не очаквайте чудеса от един тоник. Използвах го до край, което е показателно, че не е бил лош, защото обикновено ако нещо не ми допада изобщо не се мъча с него. 

Съдържание:
AQUA/WATER/EAU, PEG-11 METHYL ETHER DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT, CAPRYLOYL GLYCINE, POLYSORBATE 20, SODIUM CITRATE, ZINC GLUCONATE, SALICYLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, MANNITOL, SODIUM METABISULFITE, XYLITOL, RHAMNOSE, PYRIDOXINE HCL, PROPYL GALLATE, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM). [BI 727]

Формулата включва каприлоил глицин, цинков глюконат в съчетание с Витамин B6 и патентования комплекс "Fluidactiv", комбиниращ агаринова и салицилова киселина. Каприлоил глицин ограничава бактериите и предотвратява появата на пъпки. Цинковия глюконат и Витамин B6 ефикасно свива порите и предотвратява появата на несъвършенствата. А добавения глицерин се грижи за хидратацията. Агариновата и салициловата киселина коригират качеството на себума и дълготрайно предотвратяват запушването на порите.

Като заключение ще кажа, че лосионът (тоник какъвто е според мен) не е нищо особено, не е лош, но не е и нищо революционно. Прилича много на тоника от серията Aquabella на Nuxe. Ревю тук.

Bioderma Sebium Lotion - 200 мл. цена: около 20 лв. 

Love,
Snejana

* Продукът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара