Review: Pixi Beauty | Glow Tonic

Здравейте!

Странно е за колко продукти на Pixi съм писала до сега, но не и за най-емблематичния продукт на марката. Glow Tonic-ът е предназначен за ексфолиране на кожата, избистряне на тена и изглаждане на кожата.

Малко повече за бранда Pixi Beauty - създаден е повече от 10 години от Петра Странд, която има над 20 години опит като гримьор. Основната ѝ цел е да създава козметика, която разкрива естествения блясък и красота на кожата. Като основната цел е тя да изглежда блестяща и здрава.

От грижата за кожата съм ползвала няколко неща и май няма нещо, което да не ми харесва. Препоръчвам Ви да разгледате и други ревюта, като използвате полето за търсене (горе в дясно) с ключова дума: "pixi beauty".

Марката се предлага в Sephora, а също така може да се поръча от официалния сайт с доставка до България.


Glow тоникът всъщност е ексфолиращ тоник - химически ексфолиант, който действа върху повърхностния слой на кожата, чрез комбинация от киселини.

Формулата му е с концентрация от 5% на гликолова киселина, която е алфа хидрокси кислина, която естествено се съдържа в различни хранителни продукти. В състава му има още сок от алое вера, глицерин, екстракт от лешник, кестен и джинджифил.

По описание го дават, че може да се използва и сутрин, и вечер, но според мен е по-добре да го използвате само вечер. Задължително със слънцезащитен крем на следващия ден.

Аз го използвам 1-2 пъти в седмицата, вечер. На почистена кожа, нанесен с памучен тампон на цялото лице и деколте, като избягвам зоната около очите.

За разлика от други ексфолиращи тоници, които съм използвала няма щипане или зачервяване на кожата. Също така кожата НЕ се бели след това. Общо взето не усещате нищо (не мога да гарантирам дали няма да има реакция, ако кожата Ви е много чувствителна) все едно използвате тоник. Но при редовна употреба забелязвам ефект. Според мен редовното използване на такъв тип химически пилинг за лице е една от ключовите стъпки за добре изглеждащата ми (през повечето време) кожа. Другото, както казвам всеки път е 3 степенното почистване, за което също съм подготвила отделен пост, който ще кача скоро.


Съдържание:
Water/Aqua/Eau, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycolic Acid, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hydroxide, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Hexylene Glycol, Fructose, Glucose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Biotin, Panthenol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Caramel, Red 4 (CI 14700).

Glow Tonic-ът се предлага и във вариант удобвен за път. Опаковка с 60 тампончета, като са добре напоени и не изсъхнаха до последната бройка. Въпреки това на мен ми е по-удобно да използвам течния вариант. Действието и съдържанието на To Go е същото, като описаното по-горе.



Като заключение ще кажа, че ми харесва. Радвам се, че вече го има и в България. Много е нежен към кожата и според мен всеки може да го пробва. За варианта To Go по скоро ще се придържам към стандартната версия, това е просто глезотия, супер за пътуване, но иначе ми е по-удобно да използвам стандартната версия.


Pixi Beauty | Glow Tonic - 100 мл. цена: 24 лв.

Вариантът To Go не съм го виждала в България. Той е на цена от 20 паунда за опаковка с 60 броя тампончета.

P.S. Имам ревю на друг подобен продукт, само че на българската марката Biotrade - Pure Skin. Разликата с Pixi е това, че е доста по-силен като действие, заради по-високото съдържание на киселини. Ревю --> тук. 

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара