Haul: Любими продукти

Здравейте!

Гледам "Умирай трудно 3", ям пай с ягоди от McDonalds и пия капучино, така изглежда съботният ми късен следобед. За филма, това ми е любима поредица, не знам, но Джон Маклейн ми е много симпатичен, един от най-любимите ми екшън поредици. Паят не е от най-сполучливите и едва ли ще повторя, а за капучиното мога да кажа, че е класика.

Но все пак публикацията днес не е за това какво правя в събота, а какво си купих и най-вече първите ми впечатления от продуктите, като повечето от тях са много любими и купувам за пореден път, а другите са нови на пазара, които много исках да пробвам.

Започвам с най-любимите ми неща, като за начало не се сдържах и си взех пилинг-маската на Freeman със захар и активен въглен. Ревю --> тук. Любим продукт, които ми стана фаворит, само защото го използвам по специфичен начин. Не е особено нежен, така че не го препоръчвам на хора с много чувствителна кожа.


В последните няколко месеца имам проблеми със скалпа и след като пробвах около 7 различни шампоана видях ефект единствено от Здраве. Аз използвах варианта за сух и чувствителен скалп със сух пърхот с чаено дърво. Не смея да пробвам друг, защото положението наистина беше зле. Преди всяко миене си правих хидариращи маски на скалпа с масла без никакъв ефект. Така че за сега ще използвам този. Голям плюс за Здраве Актив!

Сапунът за ръце от коледната колекция на Yves Rocher с боровинка ми беше тотален зимен фаворит, но реших да разнообразя и да си взема този с мандарина и канела, защото много харесах крема, но все пак за сапун за ръце боровинковият беше по-добър.

В последно време използвам само дезинфектантът за ръце на Lidl. Евтин и го намирам доста лесно. Мирише свежо, не изсушава кожата на ръцете и е икономичен.

Преди да премина към новите продукти ще кажа няколко думи и за може би най-използвания антицелулитен гел от мен, а именно този на Bioten. Повече за него може да видите --> тук. Има загряващ ефект и ми харесва това, че усещам някакво действие.

А сега към новите продукти, започвам с базата за сенки на Bourjois. Само Jays Deen знае колко голяма мъка беше да я намеря тази база и накрая да остана толкова разочарована. Трябваше ми нова база и тъй като до сега не съм оставала разочарована от техните продукти бях сигурна, че ще е добра, но за съжаление съм много разочарована. Не съм я тествала достатъчно дълго за генерални заключения, но през последната седмица я тествам всеки ден и сенките се събират в сгъвката на окото. Иначе за самата база - има блед цвят, който изравнява тена на кожата, като формула е осезаемо лепкава. Сенките се нанасят лесно, но след няколко часа се събират, а пише, че дори е водоустойчива. Силно се надявам грешката да е в мен, ще продължавам да я тествам пък да видим.

Друг продукт на марката, който обаче ми хареса е фон дьо тенът Healthy Mix. Взех си го преди доста време, първите ми впечатления със снимки може да видите --> тук. Хубав е, но след като започна да се затопля времето, кожата ми стана по-мазна и сега дори и с пудра не е толкова траен, около 4 часа преди да трябва да матирам. Но в най-студените дни беше супер. В момента е намален и е с нова по-готина опаковка. За суха кожа е идеален дори и в по-топло време, за мазна кожа не е добра идея.

Още един разочароващ продукт се оказа и коректорът на Essence Comouflage, който аз очаквах да е копие на този на Catrice, а всъщност се оказа, че нямат нищо общо. Този на Essence е много по-малко покривен, самата му формула не е толкова пигментна.

Един продукт, който всъщност ми хареса е скрабът стик за устни с аромат на мен. Стик балсам със захар. Сладка опаковка, приятен аромат и хубава скрабеща формула. Лесен стик за употреба, използвам го преди да се гримирам, защото ако седи в банята винаги ще я забравям.

Миглите на H&M не бяха планирани, но бяха намалени на 2 лв. и нямаше как да пропусна. Мигли никога не са излишни, особено едните са толкова интересни и драматични, нямам търпение да измисля нещо цветни и екстравагантно с тях.

И за десерт остава най-уникалният душ гел ever. Cottage с аромат на какао и лешници. За да придобиете представа как мирише - горещо мляко с какао, щипка печени лешници, бита сметана. Ароматът е толкова богат, разнообразен и дълбок, не съм използвала нещо подобно до сега. Толкова ми хареса, че въпреки че имам пълна на половина бутилка си взех още две за всеки случай.

А Вие какво си купихте последно?

Love,
Snejana

You May Also Like

10 коментара

  1. За проблеми със скалпа препоръчвам от личен опит шампоанът Selsun Blue, който се продава по аптеките около 8 лв. за 200 мл. Лошото при тези шампоани е, че скалпа привиква към тях и в един момент нямат ефект. За това аз имам резервен вариант- шампоана против пърхот на Green Pharmacy (каталожна козметика), който е около 9 лв. за 350 мл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да така е, аз се надявам проблемът да е от студеното време и сухият въздух. Поне така каза фризьорът ми. Благодаря за препоръката. 😊

      Изтриване
  2. Издирвам базата за сенки от 1 седмица. Не я открих нито в Дм, нито в Лили.. А тази на Catrice по-добра ли е според теб :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://snejanaatanasov.blogspot.bg/2016/09/review-catrice-prime-and-fine.html?m=1 ами тази на Catrice е доста добра за цената си според мен.

      Изтриване
  3. Може да пробваш шампоана на Билка за сух пърхот - има бързо действие и много приятен аромат!Този на Здраве не съм го ползвала, но съм чувала добри отзиви.

    ОтговорИзтриване
  4. Добре, че каза за базата. Не бях и чувала за нея, но като се познавам - щях веднага след като чуя да я грабна... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина искам да я харесам, но като се случи няколко пъти един след друг значи не е случайност. Ще видя какво ще ми е заключението, като стане време за ревю. Но имах оргомни надежди. 😕

      Изтриване
  5. Душ гела на Cottage ми е любиим!Пробвала съм и с карамел и ванилия.Мога да кажа само че ухаят невероятнооо!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много кофти, че базата не е хубава .. Щях даже да я купувам тези дни, нали е Буржоа. :D Имам мания към тази марка и по принцип всичко им харесвам, но явно базата е кофти. Може би трябва да я пробвам и така да преценя дали да я взимам, но след твоя коментар май доста се разубедих. :)

    ОтговорИзтриване