Review: Sephora Clarifying Booster with Zinc

Здравейте!

В публикацията, в което Ви говорех по-подробно за грижата ми за кожата споделих, че използвам два booster-a на Sephora, като днес дойде времето и на първото ревю. То е за почистващия и матиращ booster с цинк, който трябва да намали видимите несъвършенства по кожата и да свие порите.

Опаковката е стъклена и за съжаление не много стабилна, защото веднъж я бутнах и се сбогувах с част от съдържанието. Пипетата също е изработена от стъкло. Опаковката създава луксозно усещане, макар че стъклото е тънко и не е тежка.

Съдържанието е прозрачно, а ароматът е съвсем лек и леко цитрусов. Консистенцията ми прилича на така модерните есенции, не е като серум, не е гел, не е крем, прилича на чиста вода, но не е.


 Описанието на продукта е "минимизира появата на пори и несъвършенства по кожата, балансира я и контролира отделянето на себум. Има високо съдържание на цинк, като матира и елиминира блясъкът по кожата." Може да се използва самостоятелно или да се добави към крема за лице.

Аз го използвам и по двата начина. Най-често самостоятелно, но когато имам повече несъвършенства по кожата го добавям и към крема си за лице. Открих му и трети начин на приложение, а именно локално. Когато имам единични пъпки добавям по 1-2 капки върху тях и на следващата сутрин те изглеждат по-малко зачервени.

За свиването на порите не съм склонна да вярвам, обаче на нищо. Нямам най-големите пори на света, но не са и малки. И не видях ефект от Clarifying Booster върху тях.


Повече за съдържанието:
вода, бутилен гликол, който е доста спорна съставка, пентилен гликол (двувалентен алкохол), глицерин, цинк, феноксиетанол, което е консервант и фиксатор, алкохол, етилглицерин, xanthin gum е емулгатор, парфюм, рициново масло, лецитин, екстаркт от дървото , мед, витамин Е.

произведено в Швейцария. Не съдържа парабени и силикон.


Като заключение ще кажа, че ми харесва за локално третиране на пъпки, но не забелязвам кой знае какъв резултат при  свиване на порите или матиране. Със смесено мнение съм, но съм по-склонна да го харесам. Но дори не знам дали бих го купила отново.

Sephora Clarifying Booster with Zinc- 20 мл. цена: около 25 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара