Review: Sephora Mud Mask Purifying & Mattifying почистваща маска за лице

Здравейте!

Имам чувството, че не съм писала ревюта от цяла вечност, за това бързам да поправя тази грешка с ревю на Mud Mask Purifying & Mattifying от Sephora.


Ето какво обещава да направи маската:
- почиства, премахва нечистотиите, отпушва порите и редуцира появата на пъпки по кожата.

Формулата е подобна на мус, въздушна и мека, но не е необходимо голямо количество, за да се нанесе на цялото лице. Това я прави изключително икономична. Като консистенция е леко зърнеста, защото при измиване може да се използва и като пилинг. Има лек морски аромат. На цвят е сива (както може би виждате), след като изсъхне става бяла.

Начин на използване:
- нанасям на цялото лице / може и само в по-мазните зони
- оставям да подейства 15-20 мин.
- измивам с хладка вода с леки масажни движения

Опаковката е доста голяма, но количеството на маската е 50 гр. затваря се с две капачки, за да предотврати изсъхването. (Изсъхва лесно, за това винаги я затваряйте много старателно!)


Действието и е да абсорбира излишния себум и да почиства и матира кожата без да я изсушава. Това, което ми харесва и което е по-различно от други такива маски е, че когато изсъхне не се рони и не опъва кожата. След като се измие кожата е много по-мека, изглежда по-свежа и по-чиста. Не е опъната или суха, а много добре балансирана. Влияе добре на пъпките и помага за по-бързото им оздравяване.


Активни състваки:
* Цинк и мед за почистване на кожата.
* Бял глина за омекотяване на кожата и обогатяване с минерални соли.

Съдържание: Kaolin, Water, Glycerin, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Powder, Capryloyl Glycine, Magnesium Aluminum Silicate, Glyceryl Undecylenate, CI 77499 (Iron Oxides), Phenoxyethanol, Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Fragrance, Sodium Hydroxide, Hydrogenated Palm Glycerides, Magnesium Aspartate, Zinc Gluconate, Copper Gluconate.

- не съдържа парабени.

За съдържанието: Каолин, Вода, Глицерин, Прах от портокалови корички, Capryloyl Glycine помага за контролирането на омазнаването и развитието на бактерии, бял клей, железен оксид, Glyceryl Undecylenate се използва за омекотяване на кожата. Phenoxyethanol- консервант. Hydrogenated Palm Kernel Glycerides дериват на палмова мазнина. Парфюм. Натриев хлорид, Магнезиева сол, Цинк, Мед.


Като заключение ще кажа, че ми харесва и то доста. Не е изключителна, но е една от най-добрите почистващи маски, които съм използвала до сега. Много ми харесва това, че се измива лесно. А и трябва да се спомене това, че се спряга за двойник на Glam Glow в бялата опаковка.

Sephora Mud Mask Purifying & Mattifying- 50 гр. цена: 28 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара