Review: Мерц Специал | витамини

Здравейте!

В последно време все по-често се случва да ме питат, как ноктите ми са толкова дълги и аз винаги казвам, че според мен е заради витамините, които пия. Защото каквото и да си говорим, аз винаги съм била с меки нокти, който рядко се задържат дълги и няма логично обяснение освен късмет и витамини. 

Много пъти съм казвала - нямам пералня и си пера на ръка, лятото всеки ден, някой пъти и по два пъти и въпреки това съм закрепила ноктите си в добро състояние. Това се отнася и до косата и кожата. Въпреки че боядисвам косата си и непрекъснато я обработвам топлинно тя изглежда прилично, а за кожата - не се случва често да ми излизат огромни пъпки, по-скоро само запушени пори. Което ме кара да си задам въпроса, кога ще преборя страха си и ще стана от хората редовно ходещи на козметик... не знам, не знам.


Във витамините на Мерц има всички основни съставки полезни за кожата, косата и ноктите. Като бонус има и доста добро съдържание на витамин С.

Никацинът е витанин Б3- има добро действие за кожта и дори се използва при лечение на акне.

На кратко може да се каже, че има витамините от Б група, витамин С и цинк. Фолиевата киселина е цели 400 мг, което е едно страхотно количество. За витамин А чета доста противоречиви мнения, така че ако някой знае повече по темата, ще се радвам, ако сподели!

Според сайта на Мерц:
- Витамин C помага на Вашата кожа да бъде здрава и еластична и действа като антиоксидант. - - Витамин Е, витамин B2 и цинкът също предпазват кожата Ви от оксидантите.
- Витамин Е стабилизира бариерната функция на кожата, което позволява на кожата Ви да задържа водата и да отблъсква нежеланите вещества.
- Цистеин и метионин (в соевия протеин) са строителните елементи, нужни за създаването на кожата. Витамин B6 помага да придвижите тези елементи до кожата си.
- Ниацин, биотин, витамин А и витамин B2 са жизнено важни в поддържането на кожата Ви.


Като заключение ще кажа, че доброто ми мнение за употреба на подобни витамини си остава. След направата на тримесечен курс виждам ефектът му 3 месеца след това. Доволна съм и то доста, бих ги взела отново!

Мерц Специал | витамини- 60 таблетки - цена: около 20 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара