Review: Essence Ultime | Omega Repair* от Schwarzkopf

Здравейте!

Преди няколко месеца Schwarzkopf съвместно с Клаудиа Шифър алансираха нова линия грижа за косата Essence Ultime, като аз имах възможността да тествам два продукта от линията за увредена и заплитаща се коса обогатена с омега масла- Omega Repair.

Според Schwarzkopf е доказано, че изтощената и увредена, безжизнена коса, без плътност и обем може да бъде следствие именно на липсата на Омега 3 мастни киселини в организма. Благородната и изключително богата формула възстановява увредените клетки, дълбоко подхранва и предотвратява цъфтенето на косата до 90%.


Какво обещава серията Omega Repair:
- Специално разработена за повреден  и заплитаща се  коса.
- Подхранва дълбоко косата.
- "Ремонтира" увредения косъм от клетките, за да се предотврати цъфтежите до 90% .
- Осигурява нежно почистване на косата.
- Формула богата на омега масла. 
- Осезаема промяна на косата.

Според мен серията е подходяща за суха, третирана, къдрава, увредена коса или като цяло за по-плътна коса, не е подходяща за фина коса и тънък косъм.

В съставът има SLS и силикон. Няма парабени!

Шампоанът има приятен аромат на желирани бонбони и нещо свежо (свежи плодове и цветя, допълнени от чувствена комбинация на бял мускус, сандалово дърво и ванилия.) Формулата е кремообразна, пени се добре и измива отлично косата. Няма отежняване или по-бързо омазняване след употреба. Серията по-скоро е предназначена за суха коса, така че ако сте с фина не ви я препоръчвам, винаги трябва да съобразявате типа коса при избора на грижа, за да бъде тя най-ефикасна. След употреба косата ми е мека, изобщо не се заплита, усеща се разлика още под душа. Не очаквах толкова добри резултати и от двата продукта и съм изключително приятно изненадана.

 В състава има един парабен и силикон.

Балсамът направо ми "скри шапката", защото от години избягвам балсамите с предтекста - "аз имам суха коса и само маската може да ми помогне", но този балсам ме накара да преосмисля тезата си. Формулата е сравнително гъста (за балсам) но се разнася много лесно върху косата. Трик, който може да използвате за по-качествена употреба на балсам или маска за коса е след като измиете с шампоана да подсушите леко косата и тогава да нанесете маската/балсама и да оставите да подейства (като през това време не е нужно да оставяте водата да тече). След употребата на балсама косата е много мека, не се наелектризира и се оформя по-лесно.

Изцяло положителни са отзивите ми към продуктите на Essence Ultime Omega Repair, представиха се много по-добре от очакваното и определено ще пробвам и серията за боядисана коса. Доволна съм и доста приятно изненадана!

Essence Ultime | Omega Repair- 250 мл. цена: около 10 лв.

Love,
Snejana

* Продуктите са предоставени от PR! Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара