Review: Zoya Goes Pretty | рициново масло

Здравейте!

Ако потърсите в google за какво се използва рициновото масло, то лесно може да останете с впечатление, че това растително чудо лекува абсолютно всичко. Може би това е и причината, че се съдържа е почти всеки козметичен продукт.

Аз обаче го използвам само по един начин, колко ограничено, нали? Този един единствен начин е може би и най-популярният, а именно за растеж на миглите. И докато масово на пазара излизат едно след друго различни чудодейни мазила за дълги и красиви мигли, аз реших да пробвам най-старото изпитано средство за ресници дълги като на кукла.


"Органично масло, извлечено чрез механично, студено пресоване от зърната на тропическото растение рицин (Ricinus Communis). Рициновото масло е гъсто, лепкаво, не гранясва лесно и попива бавно. Подходящо за суха, зряла, проблемна кожа."

Има редица исторически извори, в които се описва как се добива то от семената на отровното растение рицин, как да се използва безопасно и какво е действието му. Отровното действие на рицина се дължи на съдържащите се в растението компоненти – протеина рицин и алкалоида рицинин. Токсично действие имат и семената, които външно напомнят на бобени зърна. До 60% от състава им се падат на въпросното рициново масло, заради което основно се отглежда тази техническа култура. В днешно време към нея има доста силен интерес като към възможност за добиване на биогориво, освен за използването и в медицината и козметиката.

Както вече споменах използвам рициновото масло всяка вечер. Ефектът, който дава върху миглите и веждите е да подхрани космените фоликули, а също така леко променя цвета на космите и ги прави по-тъмни.

За да се постигне желаният ефект обаче трябва постоянство и търпение. Чудото не става за една нощ, но резултатите ще са налице още след няколко седмици.

На няколко пъти именно рициновото масло ме е спасявало след инциденти свързани с оставяне без мигли или вежди.

Тъй като няма по-добър начин за извличане на масла освен студеното пресоване, реших, че най-добре е да си взема именно такова - био студено пресовано рициново масло при това и наливно от Zoya Goes Pretty. Наливните им масла се продават само на едно място, така че проверете за повече подробности в сайта им!


Съдържание: 
Студено пресовано био рициново масло (Ricinus Communis Seed Oil).

Zoya Goes Pretty | рициново масло- 15 мл. цена: около 5 лв. (произход: Индия)

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара