Review: Balea пилинг за тяло с мляко и лимон

Здравейте!

Няма как да не споделя с вас този вълшебен пилинг за тяло с мляко и лимон от Balea. Гледам много хора са доволни от продуктите на Balea, а моя опит с тях не беше много голям до скоро. Напоследък обаче непрекъснато забелязвам някакви готини продукти от двете марки на DM- Alverde и Balea. И почвам доста да се запалвам по тях.


Опаковката е 200 мл. тубичка от мека пластмаса, която прави лесно изтискването на продукта, които излиза доста трудно бих казала. 
Има много приятен сладко-кисел аромат на мляко и лимон (каква изненада), който се разгръща при втриване в тялото. За съжаление не е много траен. Малко след употребата той изчезва :(


Консистенцията е много интересна според мен. Прилича ми на лимоново сорбе с малки цветни точици, които се стопяват при допир с кожата. При втриване в кожата бледо жълтата паста се превръща в приятна скраб с бял цвят, която много нежно ексфолира кожата.

След това кожата е мека, нежна и много гладка. Бих определила продукта на Balea по скоро като Body Polish  консистенция и действие, а не като Scrab за тяло (ако харесвате по-абразивните продукти, този не е за вас!)


За съдържанието: Прави ми впечатление, че няма парабени, което е голям плюс. Но съдържа Sodium Laureth Sulfate ( може да го срещнете изписано и по този начин SLS), тази съставка е т.н сапун със силно почистващо действие, които може да предизвика алергии, ако имате чувствителна кожа по-добре да го избягвате. (вижте още за него тук). Странно е наличието на Polyethylene, като цяла не мога да си го обесня... Има още няколко пластмасови състави, които предизвикват странна реакция в мен, просто не мога да си обесня наличието им. Очевидно почистващите кристали не са на захарна или солна основа, а на един вид пластмасова. Не си правете грешни изводи, не ще усеща изобщо при употреба.


Харесвам този пилинг, има приятен аромат и нежно действие, но съдържанието леко ме притеснява. Не съм сигурна дали бих го купила отново.
Лирическо отклонение: Ама такива неща може да се открие в съдържанието днешно време, че за да пазаруваш качествена козметика ти трябва химичен справочник и много свободно време да проверяваш абсолютно всичко. За съжаление това не е вариант и едва ли това ще е последния продукт, над чието съдържание се чудя толкова много. Но както казват  "Блажен е невежия!"

Balea пилинг за тяло с мляко и лимон- 200 мл за 3,20 лв (само в DM)

Обичате ли да си правите пилинг? Кой е любимият ви?

Love,
Snejana

You May Also Like

7 коментара

  1. Обичам да си правя пилинг много,старая се не повече от веднаж/дваж на седмица,за тялото се доверявам на козметичкаа ми и последният път ми прави шоколадов пилинг и после масаж с шоколадово олио...умрях от кеффф. Бих пробвала нещо на Балея ама като се прибера,че в Италия ДМ няма за жалост. Взех си от Словения преди 1 год. мляко за тяло и ми хареса да ти кажа. Що се отнася до съставите важното е в началото да обърнеш внимание на канцерогенните,другите може и да се затвори едно око ако не са за всекидневна употреба :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не си падам по home made козметиката, специално за ексфолиантите, лЮбимите ми са на рефан, те са на захарна основа и са супер. Относно полиетилена, да, той представлява ексофлирашите частици - то има няколко вида такива = направени от захар, каолинови и др. Та, твоите са точно синтетични.
    Аз сега си взех на НЮтроджина ексфолиант за лице и точно полиетилена е основна съставка, затова доста се порових за него :D

    ОтговорИзтриване
  3. Леле това, че нямате DM е много неприятно, казвай ако нещо ще ти пращаме колети :D

    Holly Pink мерси за информацията, много е полезна, вече ще знам, кана им се аз иначе на тези на Refan, но нещо са ми малко скъпи, аз обичам да не пестя продукт и 10 лв. ще отиват за 2-3 къпания според мен.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз лятото ползвах на Ни Ло, сега съм с един пак техен ( на Рефан ) с пъпеш и кайсия, нещо такова.
    Те са по 200 мл., лично на мен този на Ни Ло ми свърши за месец и половина, като аз също не пестя продукт.
    П.с. - Къде ги гледаш тези скъпи цени, аз ги взимам за 6-7 лв. най-много, даже съм ги намирала и по 5,50 :D Аз веднъж взех на някаква марка професионален ексфолиант за 55 лв/, направо не искам да си спомням, свидеше ми дори кутийката :D

    ОтговорИзтриване
  5. В Студентски град имат магазин и там са по 10 лв., а маслата са по 12, утре ще отида да проверя новия им магазин в Пазарджик, дали няма да е по евтино. Странно е как в техните магазини е по-скъпо, от колкото в разни малки магазинчета. Бях си купила дезинфектант за ръце за 3 лв. някъде, а в някакво-никакво магазинче беше 1.50...

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Снежана,

    изключително ме радва, че си от хората, който не просто ги вълнува какъв цвят е тубичката на даден продукт, а си правят труда да разберат, каква точно е истинската му същност ;)
    Продължавай все така!
    За тези, който се интересуват от темата пластмаса В кометиката, която ползваме (и владеят немския език), може да прочетат следната статия:
    http://test-to-find-the-best.blogspot.com/2014/01/mikroplastik-in-unserer-kosmetik-eine.html
    Фактите накратко:
    - Водещите продукти със съдържанието на пластмаса са пастите за зъби и пилинг продуктите
    - Последиците за човека, природата и животните от 'пластмасовия боклук' не са за пренабрегване
    - Който, предпочита да не се маже с пластма, да проверява съдържанието за следните съставки
    Polyethylen (PE), Polypropylen (PP), Polyethylenterephtalat (PET), Polymethylmethacrylat (PMMA) и Nylon

    Поздрави,
    Мадлен

    Пс (само за информация): Duschpeeling-a всъщност е душ гел с лек пилинг ефект. Ако търсиш пилинг за тяло, гледай за Körperpeeling.

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти! Коментара ти беше много полезен, благодаря отново! :)

    ОтговорИзтриване