Review: Balea Professional Pure & Freshe Shampoo

Здравейте!

Веднъж на две седмици или когато съм използвала прекалено много стилизиращи продукти добавям към моя hair routhin и шампоан за дълбоко почистване.
Съвсем случайно попаднах на този на Balea от професионалната им серия, това е и първият шампоан, който изобщо, който ползвам на тази марка.

P.S. Бърз преглед на какво друго ползвам за косата си: тук и тук.


Очакванията ми не бяха високи, но останах приятно изненадана. Шампоана наистина измива косата по-добре от стандартните шампоани, които ползвам. Оставя я леко скърцаща. Голямото притеснение в тази ситуация е дали няма да се омазни прекалено бързо след това, но това не се случи. След измиването с него косата ми е чиста и обемна. Консистенцията му е гелообразна и има прозрачен цвят (ако прозрачното може изобщо да се нарече цвят). Продукта е мега икономичен. Ползвам го от доста време, а съм стигнала по-малко от средата на бутилката, трябва да побързам, защото срока му на годност е до април. (не съм пробвала да си пера четките с него, но предполагам, че ще върши отлична работа, трябва да пробвам!)

За самият шампоан:
В него няма силикон и има анти-статик комплекс, който укротява хвърчащата коса. Ефективно почиства остатъците от стилизиращи продукти, силикони и замърсяваня от околната среда. Връща на косата влагата и естествения баланс. Има неутрално PH.

Опаковката е хем удобна, защото има помпа, което прави лесно използването на продукта, хем непрактична, защото помпата е много странна, за да се затвори се натиска на долу и по този начин излиза от продукта. Много сложно за обяснение, но е нещо, което хем е хубаво, хем не е измислено достатъчно.


Съдържанието е бих казала стандартно, има няколко съставки, които характерно се срещат в такива продукти- Panthenol, Sodium Laureth Sulfate, който е почистващ сапунен агент. Glicerin, също и няколко производни на кокосовото масло. Lactic Acid, което е млечна киселина. Има и Menthol, който оставя чувство на свежест. Potassium Sorbate е калиев сорбат, който е консервант подтискащ развитието на плесени, използва се в хранително-вкусовата промишленост.


Balea Pure & Freshe Shampoo- 250 мл. за около 3 лв.

Като заключение ще кажа, че шампоанът е една много изгодна сделка. Доволна съм от него и ще го купя пак.

Вие ползвате ли дълбоко-почистващ шампоан?

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара