Review: Zoya Goes Pretty | масло от японска камелия

Здравейте!

Знаете колко много обичам маслата в последно време, така че реших, че днес е момента, в който ще Ви споделя за пореден път едно масло, което използвах през последните 4-5 месеца.

Става въпрос за маслото от японска камелия. Не знам дали само на мен това ми звучи някак специално и луксозно. Причината да си го вземе беше описанието на опаковката. А именно, че маслото от японска камелия е тайната на гейшите да изглеждат толкова добре. Когато човек се сети за порцелановата им кожа без бръчки и напълно съвършена няма как да е го купя на мига.


Маслото от камелия е богат източник на олеинова мастна киселина, както и на омега 9 – „зехтинът на Изтока“ и полифеноли. Неговият уникален състав му позволява много лесно да прониква в най-дълбоките слоеве на кожата, като не запушва порите. При редовна употреба, възстановява PH баланса на кожата и действа като ефективен щит, предпазвайки кожата от проникване на замърсители от околната среда. Освен това, в маслото от Камелия се съдържа уникална активна съставка, известна като Сквален, което е природен компонент, успокояващ кожата. Недостигът на Сквален може да доведе до сухота и преждевременно стареене, което води да бръчки и отпускане на кожата. Маслото изглажда грубата и лющеща се кожа, успокоява раздразнения и зачервявания и блокира ултравиолетовите лъчи.

Подходящо е за всеки тип кожа, най-вече за дехидартирана, чувствителна и раздразнена кожа. От мъжете може да се използва след бръснене, защото успокоява кожата и намалява зачервяването.

Има лек аромат, който ми е трудно да определя, но е сравнително незабележим, особено ако трябва да го сравнявам с шипковото масло.

Абсорбира се бързо от кожата, като я оставя мека, а не мазна. Използвам го предимно вечер, като може да замести всички продукти, които използвате, защото е подходящо и за зоната около очите.


Състав:Студено пресовано био мaсло от семена на камелия (Camellia Oleifera Seed Oil).


Като заключение ще кажа, че ми харесва. Трудно ми е да реша от всички масла, които съм пробвала до сега кое ми е най-любимо, но това поне има по-приятен аромат от шипковото и е по-хидратиращо от това с лешник.

 Zoya Goes Pretty | масло от японска камелия - 15 мл. цена: около 10 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара