Review: Сапунена работилница | гел за лице "Чаено дърво, портокал и мента"

Здравейте!

Днес ще си говорим за един напълно натурален, отчасти био гел за лице с портокал, чаено дърво и мента. До тук всичко звучи повече от добре. Също така съставът е повече от отличен.

Но ... има но. Като действие не понася добре на кожата ми. Гелът е средно гъст консистенция, необходимо е изключително малко количество от него, за да се измие лицето. Не е подходящ за почистване на грим! Премахва всичко от кожата толкова добре, че тя остава скърцащо чиста, това е и най-големият ми проблем с него, защото аз не го харесвам този ефект и не ми харесва как се чувства кожата ми след това- опъната и прекалено суха. Също така люти на очите и то доста.

Предполагам обаче, че за всеки гел за лице си има пътници и има хора, които биха били доволни от ефекта. Вторият ми проблем с него беше, че категорично не може да се използва с четка за лице, след това направо трябва да изхвърлите миещата глава на четката. Защото аз бях упорита, въпреки че видях, че не става!

Има свеж аромат на билки с преобладаващо чаено дърво и лек мирис на портокал.


Съдържание:
Aqua, Olea Europea (Зехтин) Fruit oil, Potassium Hydroxide (калиева основа: осапунващ агент - не присъства в карайния продукт), Prunus Dulcis (Бадем) Oil*, Helianthus Annuus seed (Слънчоглед) oil, Ricinus Camnunis Seed (Рицин) oil, Cocos Nucifera (Кокос) oil*, Melaleuca Alternifolia (чаено дърво) Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis (портокал) oil, Mentha Spicata (Мента) Leaf Oil.

Осапунени масла: зехтин, бадемово масло*, слънчогледово масло, рициново масло, кокосово масло*.
Етерични масла от: чаено дърво, портокал и мента.

Означените със *-ка съставки са от био производство!

Като заключение ще кажа, че по-скоро не ми хареса. Твърде силно измиваше лицето ми и го изсушаваше, а това, че изобщо не е съвместим с четка за лице- пада по точки. Съставът от друга страна няма грешка, но кожата ми просто не го хареса. Другият му огромен плюс е това, че е страшно икономичен!
 

Сапунена работилница | гел за лице Чаено дърво, портокал и мента- 120 гр. цена: 6,50 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. И аз го гледах,исках да си взема,но щом така изсушава значи не е за мен.Освен това има много маслата са преработени :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, по-добре недей. А как се разбира, че маслата са преработени?

      Изтриване