Review: C.L.L.C by G.N | Face Cream SPF 50 слънцезащитен крем за лице* (стандартна формула)

 Здравейте,

бяхме на море и тъй като трябваше да огранича багажа, реших да взема само 1 крем, с който да мажа себе си. Подходящ както за слънцезащита, така и за крем за лице и дори и за тяло, защото използвам 50-т фактор и за тялото. 

За това се спрях на C.L.L.C by G.N | Face Cream SPF 50. По описание е точно това, което търся.


"Слънцезащитен крем за лице, който предпазва оптимално кожата от вредното влияние на слънцето, като изгражда защитен филтър срещу UVA и UVB лъчи. Успокоява и хидратира кожата в дълбочина. Формулата е обогатена с бета каротин, уреа, бизаболол."

!!! Трябва да отбележа с важно, че до колкото разбрах това е старата формула на продукта и част от нещата, които не ми допадат са премахнати.

В сайта има избор между новата по-лека формула или стандартната, която е тази.


Опаковката е обезвъздушен флакон, който запазва формулата и позволява чисто, лесно и бързо нанасяне.

Формулата е доста тежка според мен, особено за лятото. Почти веднага след нанасяне кожата е видимо мазна и дори нанесен на тялото изглежда мазен. Също така като продукт съдържащ бета каротен има специфичен цвят, който цапа дрехите при продъкжително носене, включително се вижда при измиване от тялото и лицето вечер. 

Изобщо не е подходящ за подновяване, защото жълтата формула се натрупва и цапа още повече. 

Активни съставки:
-бета каротин, уреа, бизаболол.

Слънцезащитни съставки:
Ethylhexyl Methoxycinnamate, Benzophenone-3, Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate

Benzophenone-3 според https://incidecoder.com/ не е сред най-добрите SPF съставки, защото влиза в кръвообращението и дори се открива в урината само след 4 часова употреба. Мисля, че не съм ползвала слънцезащита с такава съставка до сега.


Съдържание:
AQUA, GLYCERYL STEARATE, ETHYLHEXYL STEARATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, BENZOPHENONE-3, HOMOSALATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, ALLANTOIN, CETEARYL ALCOHOL, UREA, PEG-100 STEARATE, DIMETHICONE, DIMETHICONOL, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, Zea Mays Germ Oil, Daucus Carota Extract, TOCOPHERYL ACETATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, BISABOLOL, PARFUM.



Като залючение ще кажа, че не ми хареса, за моята кожа идва твърде мазно. Също така не ми допада, че цапа дрехите и стават петна. По-скоро бих го пропуснала. 

C.L.L.C by G.N | Face Cream SPF 50 слънцезащитен крем за лице- 50 мл. цена: 69.90 лв.

Love,

Snejana

*PR sample. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара