Review: Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15 % и пептиди**

 Здравейте!


Днес ще Ви разкажа за най-новото попълнение на емблематичната за Biotrade серия Pure Skin. През годините не веднъж съм Ви споделяла за любимите ми продукти от нея, не знам колко опаковки съм изхабила от Pure Skin тоника, който продължава според мен да е един от най-ефективните ексфолиращи продукти на пазара. Ревю за него тук.

Днес обаче ще си говорим за друга много популярна съставка за изравняване на тена, която нашумя през последните годнини, а именно Витамин С. Най-новият продукт е Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15 % и пептиди. Той е подходящ за всеки тип кожа при първи признаци за стареене. 


Какво е различното при озаряващия серум на Biotrade?
Toй съдържа ново поколение изключително стабилна форма на витамин C, която прониква по-лесно и активира действието си в дълбоките слоеве на кожата. Изсветлява и изравнява тена, намалява видимостта на тъмните петна, стяга порите, изглажда и озарява кожата.

Витамин C стимулира синтеза на колаген, а комбинацията с пептиди изпълва фините линии и бръчки и действа като ефективна грижа при първи признаци на стареене. 

За кого е подходящ новият серум на Biotrade?
  • За всеки тип кожа
  • При първи признаци на стареене
  • За сив и неравномерен тен
  • При пигментини петна
Опаковката е обезвъздушен флакон, който запазва формулата и предотвратява проникването на светлина и окисляването на продукта. За времето, от което го ползвам няма промяна на цвета и консистенцията на серума. Опаковката е 30 мл.


Как действа?
  • Обещава да изсветли тъмните петна
  • Обещава да изравни тена
  • Кожата моментално изглежда по-свежа
  • Стимулира синтеза на колаген
  • Бори се с фините линии
  • Има силно антиоксидантно действие
Каква е формулата?
Формулата е на серум, нанася се лесно и бързо, не съм имала раздразнения. Преди две години бях преустановила употребата на Витамин С точно поради това, че получих обрив от друг продукт. Ако кожата Ви е чувствителна то нямате повод да се притеснявате. Не съм имала нито зачервяване, нито пъпки от Pure Skin. Подходящ е за употреба под грим, защото не лепне.


Как го използвам?
Знаете, че skin guru-тата препоръчват Витамин С да се използва сутрин, но само и единствено ако го комбинирате със слънцезащитен продукт с SPF50+ и много внимавате да го подновявате редовно. Това прави серума по-ефективен, но ако не сте сигурни в това, че ще внмавате с излагането на слънце и мазането с крем, то по-добре го ползвайте вечер. Аз в повечето дни го използвам по описания начин, също в дните, в който дават времето да е много топло или ще съм навън повече време, то го нанасям вечер, за да не увелича вероятността да получа пигменти петна. Витамин С прави кожата фоточувствителна, за това подхождайте с повишено внимание.

Използвам го върху почистена кожа, след него нанасям слънцезащитен крем. 

Важно:
Задължителна е употребата на слънцезащитен крем SPF 50+ през деня.

Сравнение между двата нови серума на Biotrade

Активни съставки:

ВИТАМИН C – Усъвършенствана, ултра-мощна форма на витамин С, наречена 3-O-ethyl ascorbic acid. Изключително стабилна водоразтворима форма, която осигурява дълъг срок на годност на продукта, без окисление. Мощен, стабилен и значително по-малко дразнещ, в сравнение с другите форми на витамин С. 3-O-ethyl ascorbic acid прониква по-лесно в кожата, има много по-изразено действие за стимулиране на производството на колаген, изсветляване и озаряване, като няма почти никакво дразнещо и иритативно действие.

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за неутрализирането на свободните радикали, известни с разрушителното си действие върху колагена и еластина в кожата. Помага в борбата с признаците на стареене, причинени от времето, стреса, начина на живот и замърсяването, включително видима загуба на стегнатост, фини линии и бръчки и появата на тъмни петна и неравности по кожата.

Олигопептид 24 – Синтетичен пептид съставен от 13 аминокиселини, който стимулира производството на фибробласти и съответно подобрява еластичността и плътността на кожата. Има доказано анти-ейдж действие, прави кожата гладка, сочна и премахва фините бръчки и
линии.
Ниацинамид – Противовъзпалително, възстановяващо и мощно антиоксидантно действие. Изглажда фините линии и бръчки, като подобрява структурата на кожата. Озарява, изсветлява и изравнява общия тен.

Повече за състава:
Съставки за гладка кожа: Niacinamide
Антиоксиданти: 3-O-Ethyl Ascorbic Acid
Изграждащи колаген съставки: Niacinamide
Съставки за блестяща кожа: 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Niacinamide
Подобни на кожата съставки: Squalane, Sodium Hyaluronate

Състав:
aqua, 3-o-ethyl ascorbic acid, squalane, niacinamide, caprylic/capric triglyceride, oligopeptide-24, xylitylglucoside, anhydroxylitol, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, phenoxyethanol, sodium hyaluronate, xylitol, ethylhexylglycerin, citric acid

Няма алкохол, парабени и Biotrade НЕ тестват върху животни. Произведен е в България!

Като заключение ще кажа, че много харесах новия серум на Biotrade. Споделяла съм Ви за серията Pure Skin през годините и двата нови продукта от нея са разкошни. Оставям линк към всички продукти на Biotrade, за които може да откриете ревю в блога --> тук. 


Love,
Snejana

**Публикацията е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара