Review: Xiaomi Buds 3 Pro - идеалните слушалки за всеки ден с ANC

Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за една от любимите ми покупки през изминалата година. Обикновено всичко, което си купувам е планирано и обмисляно дълго време, но това беше спонтанно решение, което се породи след като видях конкретното нещо на живо.

Става въпрос за новите слушалки на Xiaomi Redmi Buds 3 Pro. Оставям линк към ревюто на слушалките на Huawei (ревю тук), които ползвах преди това. Основният ми опит с такъв тип тапи е именно с тях.



Характеристики:

  • Модел - Redmi Buds 3 Pro
  • Свързаност - Bluethoot V 5.2
  • Обхват - 10 м
  • Водоустойчивост - IPX4
  • Време за зареждане на слушалката - 1 час.
  • Време за зареждане на кейса - 2.5 часа.
  • Време на използване с кутийката до 28 часа.
  • Време на използване само слушалки до 6 часа.
  • ANC noise cancellation
  • Батерия слушалка - 35 mAh
  • Батерия кейс - 470 mAh
  • SBC аудио кодиране
  • DSP за намаляване на околния шум
  • Интелигентен гласов асистент

Какво има в комплекта?

  • Калъф за зареждане × 1
  • Слушалки × 2
  • Накрайници за уши × 3 двойки (S/M/L/, M предварително поставени)
  • Заряден кабел × 1
  • Ръководство за потребителя × 1

Изработка:

Супер премиум усещане още от опаковката. Няма забележки и много ми харесва и кейса и самите слушалки. Имат матово-кадифен финиш на кейса, който е доста готин. Тежи само 55 грама.


Колко издържа батерията?

Зареждането на слушалките в калъфа отнема около 1 час, за да заредите калъфа до 100% отнема около 2,5 часа, като най-хубавото е, че имат обратно зареждане и могат да се зареждат от телефона ви.

Време за разговори - до 3 часа (изключване на шума, обем 50%, AAC кодиране)
Време за възпроизвеждане на музика - до 6 часа (изключване на шума, 50%сила на звука, AAC кодиране)
Общ живот на батерията с калъф за зареждане - до 28 часа (изключване на шума, обем 50%, AAC кодиране)

Зарежда се с USB C Type кабел. Стратите бяха с В и беше много дразнещо, че трябва да им носиш специално зарядно заради тях.
 

Какво е ANC noise cancellation?

За активното шумопотискане ви разказах повече в публикацията за тези слушалки, които ползвам на работа 🡪 ревю тук. Общо взето това се случва чрез микрофони, в случая на Buds 3 Pro – това са цели 3 броя. Те чрез помощта на алгоритъм успяват толкова добре да отсяват звуците, че по време на разговор улавят гласа и успяват да изолират околните шумове. Наистина е впечатляващо не само на думи, но и при употреба. Идеални са за разговори.

Най-хубавото е, че може да преминавате в различни режими автоматично, чрез dual mode.

Има няколко нива:

Дълбоко – не чувате нищо около вас (любимото ми) подходящо за самолет, метро или ако не искате да чувате нищо около вас. Ако някой говори високо се чува леко дуднене, но ако имате и включена музика малко по-високо сигурно няма изобщо да ви направи впечатление.

Средно – води се като за coffee shop или разходка в парка, няма опасност да не чуете клаксон на кола или някой да ви вика.

Леко- подходящо за библиотека или офис


На колко устройства могат да се използват?

Може едновременно да свържете слушалките на 2 устройства. Например телефон или компютър, като те сами се ориентират от кого да хванат звука. Това е доста яка функция, ако от видео разговор на компютъра минете на телефонно обаждане, не е нужно да свързвате слушалките отново. 

А първоначалното свързване с телефона е супер лесно, направо става само.


Удобни ли са?

Имате опция за измерване дали ви прилягат или трябва да смените тапите. Доста е удобно и бързо. Това са най-удобните слушалки, които съм ползвала. Не падат при тичане, дори при йога и под падане имам предвид даже, че не се вадят леко от ухото. Защото със старите ми имах проблем, че все трябва да ги бутам обратно в ухото, ако тичам.

Не ги усещам и при продължително носене. Идват в комплект с 3 размера накрайници.


Какво е качеството на звука?

Аз съм доволна, според мен е добро. Чудесно се чуват гласове и има приличен бас. Високите тонове също са сравнително чисти.


Как се управляват?

Имате опция с натискане върху тях. Стандартно като при повечето модели. Спирането и пускането винаги е лесно, но смяната на песните е малко по-сложна, защото са три докосвания. Все пак става, нещо, което беше изключително трудно със стария ми модел.


Какви екстри има?

Имам детектор за това дали са ви в ухото и спират автоматично, ако извадите едната слушалка.

Любимо ми е това, че има IPX4 защита срещу водни пръски и пот. Не е пълна – не може да плувате с тях, но пак е добре, че ако вали и нямате чадър нищо няма да им стане ако ги носите.

Bluethoot V 5.2 – това го споменах и в предишното ревю, но високото ниво на bluethoot е супер и много улеснява свързването, няма насичане на видеа и това прави употребата им наистина много приятна.

Какви цветове има?

Предлагат се в два цвята – черно (което е тъмно сиво) и сиво (което е светло сиво). Аз имам черния вариант.

Като заключение ще кажа, че съм доволна от покупката си и съм изненадана и впечатлена колко бързо се развиват технологиите, защото тези слушалки са на същата цена като старите ми преди една година (и в момента са скъпи между другото, за това, което предлагат) а имате толкова много екстри в Buds 3 Pro.


Xiaomi Redmi Buds 3 Pro – цена: между 100 и 130 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

1 коментара