Review: Balea Vitamin C Serum

Здравейте!

 
Време е за втория пост от серията за серумите с Vitamin C. За съжаление този малко се забави, но наистина ми седи отворен линка от 3 седмици и не ми остава време да го напиша. Първият пост е за серума на Eucerin и него може да видите тук. Следва този за Avene, който е много интересен. 

Днес публикацията е посветена на един бюджетен серум от Balea. Това е бранд на дрогерии dm.


Balea никога не изостават в тенденциите и може да намерите много бюджетни предложения, на популярни продукти. Взех си серума с Vitamin C като от серията има още аммпули, за които вече знаех, че не са ок от немски блогъри и шийт маска, която пробвах, но не ме грабна. 

Серумът идва в стъклена опаковка с пипета, което изглежда супер, но всъщност се оказа изключително непрактично и неудобно. Заради формулата му.

А каква е тя? Формулата е на флуид, далече е от консистенцията на серум. Изважда се трудно от опаковката и със сигурност не може да изхабите цялото количество в нея. 

Продукът има бледо жълт цвят и изкуствен цитрусов натрапчив аромат. Тъй като опаковката не е обезвъздушена, сравнително бързо серумът се окислява. А ако сте чели предишното ревю знаете, че това е много, много лошо. 

Balea Vitamin C Serum Обещава:
- равномерен тен
- сияен ефект
- с антиоксидантен ефект

След нанасяне кожата е мека, не бих казала хидратирана, но със сигурност не е озарена. В дългосрочен план не видях резултат от серума, няма го избистрянето на тена, нито изсветляването на пигментните петна. Отделно, че за няколко седмици стана от бледо-жълто в по-наситен цвят, което не ми говори нищо хубаво. 


Съдържание:

AQUA, DICAPRYLYL ETHER, PENTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-6 STEARATE, GLYCERIN, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM, SCLEROTIUM GUM, STEARYL ALCOHOL, ASCORBYL PALMITATE, XANTHAN GUM, LIMONENE, POLYGLYCERYL-6 BEHENATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, MALPIGHIA GLABRA FRUIT JUICE, MALTODEXTRIN, SODIUM HYDROXIDE, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, TOCOPHEROL, GERANIOL, CITRAL.


Като заключение ще кажа, че не ми хареса, като се почне от опаковката, та до формулата, в която не мога да съм сигурна, дори и да ми кажат, че продукта запазва качествата си. Също така не видях и никаква разлика в кожата си. Нищо, което да ми покаже, че действа или има някакъв ефект. Не бих го взела отново. Цената е ниска, но това не е оправдание за изброените от мен проблеми. 


Balea Vitamin C Serum - 30 мл. цена: около 10 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. При мен няма нито един проблем. Не се измени цветът по никаъв начин и на моята по-тъмна кожа повлия чудесно върху петната от акне. Явно е строго индивидуално, бих препоръчала всеки да изпробва сам за себе си.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, разбира се, за това всеки споделя мнението си, аз разбира се говоря за моя опит. Подобни продукти имат голям ефект върху кожи, които тепърва започват да имат опит с активни съставки, ако за първи път изпзолвате aha или bha, или vitamin c ще видите по-голям резултат от това ако ги ползвате редовно. Тук сравнението ми е с други серуми с витамин С, от който съм имала видим резултат. За това и вече не правя ревюта веднага след като ползвам нещо, а чакам да имам база за сравнение.

      Изтриване
  2. Аз лично използвам Q10 серумът, който също съдържа Vit.C. Доста доволна съм, с комбинирана кожа съм, но не я омазнява изобщо. Опаковката му е във формата на флаконче, изхабява се всичко. Доста икономичен е.

    ОтговорИзтриване