Дарсонвал. Как го изпозлвам?

Здравейте!


Започнах този пост като за facebook, но стана толкова дълъг, че реших, че по-добре да го преместя тук. По-рано днес споделих видео в instagram, в което използвам дарсонвала и тъй като винаги получавам много въпроси по темата, реших да ги обединя в пост. Ще се радвам ако имате още въпроси да ми оставите коментар!

Днес ще Ви разкажа повече за дарсонвала, защо е любимият ми уреди и как го използвам.

Не за първи път споменавам дарсонавала, който ползвам у дома и това, че е любимата ми домашна процедура. За щастие все по-рядко ми се случва да имам пъпки, но когато имам повече от 1 и се окажат по-упорити и не се махат с маска и активен гел преминавам към тежката артилерия, а именно домашния ми дарсонавал. 


Какво е дарсонвализация?
Дарсонвализацията е процес, при която има преминаване на променлив, импулсен, високо честотен ток през стъклена тръба. Високата честота повишава активността на базалния слой на кожата, подобрява нейната структура и защита.

Какво действие има?
Дарсонвализацията има антибактериално действие, което се дължи на образуването на озон.

Този метод на терапия се прилага повече от век. Той носи името на френския физик Жак Арсен Дарсонвал, който пръв изучава това явление и предлага да се използва в медицината. 


За спекулациите относно дарсонвала:
Чувала съм много спекулации за растене на косми по лицето (мисля, че тази тема с космите я изяснихме вече и пак повтарям освен ако нямате сериозни хормонални проблеми космите Ви няма да се променят, а ако се променят то проблемът не Ви е дарсонвалът или дермапланингът .) и разни други подобни митове, но не са правдоподобни.

Медицинските козметици в салона ми го препоръчаха, като това е уред, който го има буквално във всеки салон.

Колко често се ползва?
Аз го ползвам, когато имам нужда , което при мен е 1-2 пъти в годината. Препоръчително е да не се ползва по-често от 1 път в седмицата, при сериозни възпалителни процеси макс - 2, но Ви препоръчвам първо да сте се консултирали със специалист.

Ако го ползвате по-често може да получите главоболие. 

Как се ползва?
Аз го позлвам по няколко минути като наблягам на пъпките, които искам да убия. Използва се на почистена коса, като по препоръка използва антибактериална пудра, с каквато работят в салона, в който ходя на козметик. Може да се изпзолва и с олио за лице. Но моята цел е да махна пъпките, като пудрата е по-добрият вариант, действа антибактериално и помага за заздравяването на кожата. След това измивам лицето и нанасям грижа както обикновено. 

Стъпка по стъпка:
1. измивам и подсишавам лицето / дезинфекцирам със спирт накрайника
2. нанасям пудра
3. включвам дарсонавала в тока
4. допирам накрайника до лицето и тогава го стартирам
5. започвам с по-ниска степен и увеличавам постепенно
6. минавам по цялото лице като задържам върху проблемните зони
7. цялата процедура е с продължителност около 5 мин.
8. измивам пудрата от лицето с вода
9. дезинфекцирам уреди и го прибирам
10. общо времетраене под 10 мин. 

Какво е усещането? 
Усеща се леко боцкане, шумът от уреда не ми пречи. Мирише на озон, като след пролетен дъжд например. При мен няма болка. Сестра ми се оплаква, че я боли, но тук си е до праг на чувствителност. При третиране на възпаленията се усеща малко по-неприятно, но със сигурност не мога да го определя като болка. 

От къде може да се намери?
Всички уреди, които се продават в България на достъпна за непрофесионалист цена се произвеждат на едно и също място - Китай. За това ще си спестите към 50 лв. ако си го поръчате дикректно от там. Аз поръчах два, един за мен и един за сестра ми.

В кутията има 4 накрайника, изпзолвам основно този за лице - гъба. Другите са подходящи за зоната около очите, както и има накрайник гребен, който е подходящ за косата. (Стимулира растежа на косата, но както казах не прекалявайте с изпзолването му, един път в седмицата е достатъчно.)
  • електрод с пръчка за третиране на отделни участъци.
  • електрод с форма на гъба подходящ за третиране на цялото лице.
  • електрод с форма на капка за по-трудно достижими повърхности, например кухини около носа,
  • гребен електрод за съживяване на скалпа, стимулира растежа на косата, предотвратява загубата на коса.

Има ли противопоказания?
Дарсонвалът не е опасен уред, но както всяка техника, която работи с ток има противопоказания. Например, хората с пейсмейкър не трябва да го позлват. Не трябва да използвате тези устройства, ако страдате от епилепсия или други нарушения на нервната система. Тези процедури също не са безопасни за използване от бременни жени. Дарсонвал не трябва да се използва и за третиране на участъци от кожата, които имат отворени рани. 

Като заключение ще кажа, че това е може би най-ефективният уред за лице, който имам у дома. Справя се с огромни пъпки и намаява времето за оздравяване с 98% буквално от 1 път и пъпката я няма умира. Много ми харесва действието му, употребата му е лесна и бърза. 

Дарсонвал - цена: около 40-45 лв. (от aliexpress) в България около 100 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

6 коментара

  1. Може ли линк към пудрата, която полчваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. https://apteka.framar.bg/18001322/%D1%81%D1%83%D0%BB%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%BB-5-%D0%B3%D1%80 заповядай 😊

      Изтриване
  2. Здравейте! Може ли линк към Алиекспрес за уреда моля?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. https://www.aliexpress.com/item/4001014656188.html?spm=a2g0o.search0302.0.0.5a515cc94nKwIb&algo_pvid=7b46fc87-760b-4052-a166-1bcb44f03438&algo_expid=7b46fc87-760b-4052-a166-1bcb44f03438-2&btsid=0b0a557216137466823632467edd17&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

      Изтриване
  3. След това миеш? А защо четох, че не се мие лицето след това 22 часа? И как ще стоя неизмита вечер от грима? Ти казваш, че се ползва веднъж седмично? Защо някои хора го ползват всеки ден? Объркана съм.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използва се на чиста кожа, няма нужда да се мие след това. Няма ограничение в ползването, за себе си не виждам смисъл да го позлвам всеки ден. Ползвам го, когато имам пъпки.

      Изтриване