Review: Clarisonic Mia Prima | Facial Cleansing Skincare Device

Здравейте!

Докато съм на вълна технологии, реших да споделя с вас впечатленията си от ултразвуковата четка за лице на Clarisonic, която си взех през ноември.

За всички, които не са запознати с бранда и модела, ако трябваше аз да му избирам име бих го кръстила Clarisonic Mia Simple, защото това е по-семплият, изчистен от функционалности модел, от двата, които предлагат в момента.

"Mia Prima Facial Cleansing Skincare Device gives you a deeper clean. One button, one mode, one minute for fast and simple sonic cleansing. Skin feels softer, pores look minimized and skincare products absorb better."


Clarisonic Mia Prima е четка за лице, която не се върти или вибрира, а използва ултразвукови вълни "изкарване" на замърсяването от порите.

Какво са ултразвукови вълни?
- Ултразвукът е звук с честота, по-голяма от горната граница на човешкия слух, която е около 20 kHz. Някои животни като кучета (до 45 kHz), делфини (до 150 kHz) и прилепи (до 110 kHz) имат по-висока граница от тази на човешкото ухо и могат да чуват ултразвук. Ултразвуковите трептения проявяват аналогични свойства на всички останали явления свързани с разпространение на механични вълни в дадена среда. Инфо: Wikipedia

В козметиката този метод за почистване на лицето се изпозлва чрез различни уреди. Ултразвукът подобрява циркулацията на кръвта, действа върху възпаленията като "изкарва" замърсяването от порите. Резултатът е свежа кожа с равен тен и по-малко пъпки и запушени пори.

Какво е включено като екстри?

- soft start - първите 2 седмици работи по-слабо, за да свикне кожата
- водоустойчива е
- има дълъг живот на батерията - до 100 мин. на зареждане
- един режим на работа - един бутон - една скорост
- може да се изпозлва за нанасяне на фон дьо тен (но с друга глава, която се купува отделно)
- зарежда се с USB
- има различни глави според типа кожа
- две години гаранция


Какви предимства изтъкват от Clarisonic:

- 6 пъти по-добро почистване сравнено с почистването с ръце
- порите изглеждат по-малки
- видимо изравнява тена
- позволява по-доброто проникване на продуктите в кожата

Моят опит:

Първата ми четка за лице беше доста семпъл модел на Braun (ревю тук) - само въртене, без други екстри и тази четка все още работи и я препоръчвам, защото е страхотна. В края на миналата година обаче реших да се upgrade-на с нещо по-добро и за това се спрях на Clarisonic, като брандът пионер в света на ултразвуковото почистване на лице. Притесняваше ме това, че усещането между въртене и Clarisonic може и да не ми хареса, но всъщност този метод за почистване е най-нежен към кожата, а аз вече мисля за превенция на бръчките, защото съм по-близо до 30, от колкото до 20 и играта се променя.

Дизайнът на Mia Prima много ми допадна, както и това, че няма функции, коиот едва ли ще изпозлвам, обичам си четката, но имам доста козметика и предпочитам да си играя и с нея, а не само със smart модела на марката, който е доста по-адванс и предлага много интересни неща, от които прецених, че нямам нужда.

Получих ли пъпки от нея?
След като започнах да я използвам може би след 36 часа получих обрив - доста се притесних, защото не бях имала толкова много пъпки през живота си. Като алергия към лекарство. Доста се притесних, въпреки че на 200 места прочетох, че е нормално и минават за 1-2 седмици. През този период е много важно да не спирате да изпзолвате четката, аз направих както е препоръчано и продлжих да я изпозлвам. Резултатът беше най-меката и гладка кожа, която съм имала.

Трябва да знаете, че не работи добре с всеки тип продукти и не всеки гел е подходящ, за кремообразни продукти или такива с частички трябва да забравите, защото не могат да се използват с четката. Тези с частичките, дори могат да доведат до повреда.

Главата на четката се сменя лесно, като в комплекта имате само 1 брой и след това си поръчвате нови. Препоръката ми е да го правите от amazon по време на намаление. В центъра и има индикатор, кога е време да бъде сменена. Като предлагат различни глави според типа кожа. За мен тази е ок и може би бих взела различна само за проба.

С модела Mia Prima не могат да се използват абсолютно всички глави, които предлагат от Clarisonic, но пак имате достатъчно опции. При Smart модела освен четка за лице, там вече може да се говори и гледа повече като anti age divice.

6 месеца по-късно мога да кажа, че съм много доволна от четката, допада ми това, че батерията е изключително издържлива. Елегантният дизай е наслада за окото и се усеща много приятно върху ръката. Кожата ми е чудесна, а знаете, че за мен почистването на лицето е от първостепенна важност и ми е номер 1 приоритет в грижата за кожата.

Спира ли да работи след 1 година?
- Основното оплакване от Mia Prima е, че се разваля след около година. Искрено се надявам, че не, но има доста хора, които са писали с подобни проблеми. Като "спира да работи след първото зареждане" или "спира да работи само след година". Ако се развали ще Ви държа в течение и ще update-на това ревю.


Като заключение ще кажа, че много харесвам четката. Наистина началото ни беше малко трудно и притеснително, но след това не съм имала подобни проблеми, а кожата ми е по-чиста, като вече почти не се случва да ми излизат пъпки, а ако това стане, те минават бързо. Определено това, че моделът е семпъл ми допада и отговаря на моите нужди и на моята кожа. Не бих изтъкнала трудното намиране на продукти, с които работи добре, за минус, но определено е нещо, което трябва да имате предвид. Също така че консумативите към нея не са евтини.


Clarisonic Mia Prima | Facial Cleansing Skincare Device - цена: 99$ 

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Здравей, би ли споделила конкретно с какъв продукт използваш четката ти? Благодаря за ревюто!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, от както я имам съм използвала различни гелове, в момента ползвам на Nivea Bio, преди това на Neutrogena с грейпфрут. :)

      Изтриване