Любими неща през януари | 2020

Здравейте!

В началото на годината пуснах запитване дали постовете с любимите продукти все още се четат и изненадващо за мен се оказа, че доста хора искат да ги виждат отново в блога. Бях спряла с тях през миналата година, но щом сте казали - ето го.

Планирам като формат да са малко по-различни като не са включени само козметични неща, а изцяло какво ми е било любимо през месеца. В това число и книги, и храни, дрехи вентуално, въпреки че там трудно да харесам нещо чак толкова. Този месец няма книга, защото за нещастие тази, която чета все още не си заслужава мястото в класацията.


Започвам с тоталния game changer в живота ми - пилингът за дрехи на Philips, тази малка машинка обнови целия ми гардероб и направи 5-6 годишните ми пуловери като чисто нови. Идеално се справя с топченца, влакънца и всичко, което прави дрехата ви грозна. Сестра ми ме светна за тайната, защо всъщност е по-добър от повечето на пазара, след като много от вас ми писаха, че имат подобни машинки, които не вършат работа. На Криси (сестра ми) ѝ направи впечатление, че този модел освен, че реже чрез въздух засмуква навътре влакънцата и така е по-ефективен, тя го сравняваше с подобен модел, който има тя у тях. В началото ме беше яд, че съм дала повече пари, но в крайна сметка важно е да върши ранота, нали?


*В края на миналата година от Одоната - Магазин за био козметика ми дадоха няколко продукта за проба, като един от тях беше шампоанът Biofficina Toscana за нежно измиване и укрепване на косата. В съставът съдържа Liquepom®, което е екстракт от тоскански био домати, богат на защѝтен и антиоксидантен ликопен както и органични екстракти от моркови и мед. Бях писала за него в социалните си мрежи за това, че помага на естетсвените ми къдрици да са по-къдрави, като от известно време нося косата си така, защото навън е много влажно и няма голям смисъл да я изправям.

*Другият подарък беше ружът на ZAO Organic който не съдържа талк, а най-хубавото е, че може да си вземете само пълнител и така цената е с близо 20 лв по-изгодна. ZAO Organic е висок клас натурална козметика, като 10% от състава на ружа са и от органичен произход. Ползвам го всеки ден, това е цветът за мен, който изглежда най-естествено и в ежедневния ми грим влизат винаги хайлайтър, бронзант и руж. Или съм без грим или с тези трите на лицето.


Чували ли сте марката Avocado? Аз не бях, оказа, се, че има толкова много интересни български брандове. Този е един от тях, а продуктът им - део крем е уникален. Не толкова действието му, колкото аромата. Мисля, че съм пристрастена. Мирише на сладолед, на сладичко и вкусно. Съставът прилича повече на крем за тяло, няма съставки, които спират потенето, като не бих казала, че при мен действа и дълготрайно против миризмата, или поне аз спирам да го усешам доста бързо. Със сигурност ще си взема втора опаковка и ще видя как е през лятото. Съставът му е доста семпъл - Кокосово масло, масло от карите, масло от авокадо, екстракт от невен, екстракт от лайка, вода, глицерин, екстракт от офика, екстракт от пъпеш, етерично масло от ванилия. Ароматът е от последните две съставки, като според мен мирише на ягодов сладолед от детството ми. Няма алкохол, алуминий, парфюм, оцветители и сода, която при мен прави проблеми. Ако имате суха кожа под мишниците също е страхотен продукт, защото един вид действа като крем за тази зона, прави кожата мека и подхранена и миришеща на сладолед.

Имам проблем със спиралите в последно време и само купувам и все не стават. От едно намаление на The Balm в интернет си взех спиралата Mad Lash. Четката е силиконова и леко извита. По-принцип не съм фен на силиконовите четки, но тази не спълстява миглите, разделя ги и придава обем и разделяне, което общо взето покрива изискванията ми за добра спирала. Не се размазва през, а вечер се почиства много лесно.


Тъй като в последните месеци се чувствам бледа и кожата ми направо прозира, започнах по-активно да ползвам фон дьо тен, като Baking Oil на Revolution Makeup се капва при всяка употреба. Изпозлвам половин помпа фон дьо тен и една капка от олиото, като разбърквам с пръст и нанасям на лицето. Прави фон дьо тена да се слива по-добре с кожата, да изглежда повече като кожа и да не става на петна през деня. Въпреки че кожата ми е мазна не съм забелязала да оказва негативно влияние при мен и да има по-бързо омазняване на лицето през деня.

Любимият ми продукт за тяло е маслото на Galenic - нежно, кремообразно, с аромат, който не мога да опиша. Дори не знам на какво точно мирише - на лукс може би. Ако се чудите за подарък за Свети Валентин - искайте Comfort Supreme и ми благодарете после.


По-наблюдателните от вас забелязаха нещо ново в Huawei колекцията ми. Сдобих се с Huawei GT 2 - 42 мм. Classic Edition. Чаках да излезе Elite по-бързо, но го пуснаха чак сега и то със 100 лв повече. Към Classic си поръчах и метална каишка, която все още очаквам и сама ще си го превърна в елегантната версия. Много съм доволна от функциите, единственото, което не може да правиш през него е да говориш, но така или иначе дори и да я имах тази функция се съмнявам да я ползвам. Чрез възможността за получаване на нотификации не се налага трескаво да ровя в чантата си, за да си търся телефона, което за мен беше водещата причина, за да го взема. Все още не съм го разучила напълно, така че след време ще пиша за него по-подробно.

Това беше от мен за януари. <3

Love,
Snejana

*В публикацията има изпратени от PR продукти. Постът не е спонсориран. Продуктите са отбелязани със звездичка.

You May Also Like

0 коментара