Есенна борба с косопада | Ревю на 4 шампоана за коса

Здравейте!

В сезона на листопада е време да си подоговрим за косопада. Сигурна съм, че всички ще се съгласите с мен, че най-красивата коса е именно здравата коса. За да бъде здрава една коса е важно най-напред да се погрижим за скалпа. Днес ще Ви разкажа повече за шампоаните от 4 серии за коса предназначени точно за заздравяваен на скалпа и стимулиране на растежа на косата.

Трябва да имате предвид, че моята коса е нормална към суха, рядко имам проблем с омазняването на корените и косата ми е естествено гъста и чуплива. И аз като всички страдам от сезонен косопад два пъти в годината. Сезонният косопад е естествен процес и няма как да го спрете, той е като смяната на козината при животните. Той е различен от хормоналния косопад или този от стрес или някакви други причини. Ако се съмнявате в това, че при вас има проблем Ви препоръчвам да се обърнете към специалист.


Vichy Dercos Densi-Solutions - 250 ml. цена: 22-23 лв.
Започвам със серията, която използвах още през пролетта, а именно Densi-Solutions е серия за сгъстяване на косата. Действа за премахване на замърсяването от скалпа и подсилва косата от корена. Обещава 40% повече обем след първата употреба. Има ментолов аромат и оставя скалпа охладен. Идеален за лятото. За съжаление не видях ефект от серията (използвах всички 3 продукта от нея) Ароматът ми идва твърде мъжествен и силен, за това я дадох на Мартин.

Kerastase Resistance Bain Extentioniste - 250 ml. цена: 35-37 лв.
Продължавам със серията Resistance на Kerastase. Тя не е типична серия против косопад. Предназначена е за заздравяване на дългата коса и справяне с най-честите проблеми свързани с дългата коса (според мен с всяка коса) а именно цъфтящите крайща и накъсването на косата. При мен обаче имаше ефект върху това да започне да ми расте нова коса и то в доста големи размери, дори в един момент е доста неприятно, защото е пълно с бебешки косички, които хвърчат навсякъде. От 4-те шампоана серията Extentioniste ми допада най-много. Косата ми расте, скалпът е много добре почистен. Има приятен свеж аромат. Мисля да напиша отделно ревю на цялата серия, така че спирам за сега за Kerastace.

Rene Furterer Triphasic - 200 ml. цена: около 15 лв.
Triphasic е по-различен от останалите шампоани. Залага на етерични масла, съдържа микрокапсули с етерични масла - портокал, лавандула и розмарин, които подобряват микроциркулацията на скалпа. Целта на серията е да заздрави скалпа. Ароматът е тревист и приятен, не прекалено силен. Има удобен метод за отваряне на опаковката, който доста ме впечатли. Не ми хареса скърцащото усещане, което оставя след измиване. Също това, че не се пени, така и не свикнах да изпозлвам подобни шампоани. Мартин обаче го хареса, така че ще го използва той.

Apivita Woman's Tonic - 250 ml. цена: около 20 лв. 
Води се шампоан за тънка и безжизнена коса, който регулира омазняването и съживява косата от корените. Това, което харесвам в пордуктите на Apivita е това, че водата е заменена с инфузия гръцки органичен розмарин. Има приятен аромат, леко мъжествен. Измива добре косата, но наистина би бил по-подходящ за някой с тънка и фина коса. Има 89% натурални съставки. Няма парабени, силикони, пропилен гликол, фталати, минерални масла, етаноламини, PSM и NM.


Milva хининов шампоан - 200 ml. цена: около 2,50 лв. 
Както казах в instagram ще ви издам и едно бюджетно решение за растеж на косата, а именно добрият стар хинин. Само срещу 5 лв. може да се сдобиете с хининов шампоан Milva и хининова вода, която да втривате в скалпа след къпане. Ефектът е видим след по-дълъг цикъл на употреба, но го има. Не помага толкова за удължаване на косата, колкото до това да расте нова косичка.

Споделете впечатленията си, ако сте изпозлвали някой от шампоаните или пък нещо друго, от което сте много доволни.

Още съвети как да подготвим косата зе есента, може да видите в Мнението на специалиста и съветите на Буги ---> тук.

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. От доста време не съм обикаляла по дрогери, аптеки и магазини за козметика. Наложих си запор на покупки, който изпълнявам стриктно 😊 Но продуктите на Apivita, предлагат ли се вече в нашите магазини? Преди година-две една приятелка ми донесе от Гърция техни неща и много ми харесаха.

    ОтговорИзтриване
  2. Привет,
    а твоята коса какъв тип е? Пишеш, че Kerastase почиства много добре скалпа.. Дали този шампоан е подходящ за бързо омазняваща се коса със сухи краища? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В началото на публикацията е описано доста подробно. Мисля, че шампоанът ще е добър за скалпа, за краищата се грижи маската. Според мен ще ти хареса.

      Изтриване