Haul: козметика Impala | първи впечатления

Здравейте!

Аз като вярващ в максимата, че бюджетната козметика не трябва да се подценява, реших да пробвам няколко неща на козметика Impala (отново). Освен на добре познатите ми четки се спрях в още няколко категории и съм повече от доволна за сега от покупката си!


След като стана ясно за промяната на формулата на моливите на Essence и след като се уверих в това лично, реших че ще им търся заместник. Поръчах два цвята 234 и 235, като идеята ми беше да са близки или идентични с двата ми любими satine mauve и soft berry. Е.. не са точно същите, но определено съм приятно изненадана и от формулата и от трайността им. Меки са, нанасят се лесно, имат нужда от нещо отгоре, не са като тези на Essence, които могат да се носят самостоятелно, но със сигурност са по-трайни. Самото дърво на моливите е черно, когато видите такъв молив, то това означава точно това- формула, която няма мърдане цял ден. Така че като заключение харесаха ми и бих пробвала още цветове. 234 е напълно матов, докато в 235, който използвам за контур има блясък, но той не си личи толкова че да ми пречи.

Очната линия, моливите 234 и 235, автоматичният молив за вежди в цвят 2 и сенките за вежди на прах отново в цвят 2
Продуктите за вежди са ми страст, има някаква извратена радост в мен и мога да купувам ли купувам все различни неща. Не знам кога веждите се превърнаха в най-любимата ми част за гримиране, но определено на тях отделям най-много време. Та, да се върнем на поръчката. Взех две неща, автоматичен молив, който е 6 точки, един от най-добрите моливи, които съм използвала, ако вместо тъпото пластмасово (неизползваемо) гребенче сложат една четчица- моливът ще стане незаменим. Другото, което си поръчах - странни сенки за вежди, в странна прахообразна форма. Всъщност са интересни, не бих казала особено практички, някак си не мога все още да ги накарам да работят, а това че не си уцелих цвета е друга тема на разговор, този е номер 2 и е прекалено тъмен.


Идеята на цялата поръчка беше именно четките за грим. Още преди 5-6 години поръчах техни четки за първи път и някои от тях използвам до ден днешен. По този повод, заради доброто съотношение цена / качество реших да пробвам 3 нови и една, да удвоя, защото вече я имам. Първото, което трябва да кажа е НЕ перете четката ветрило :D голяма грешка, иначе хубава изработка, космите са меки и естествени, за цената си нямам никакви забележки, даже са прекалено хубави. Скосената четка за очна линия е малко по-различна от тази, с която съм свикнала до сега и ми е малко трудна за употреба все още, а тази, която се води за очна линия по форма е същата като тази, която върви в комплект с очната линия на Maybelline. Върши си работата с една дума, но едва ли е най-добрата четка за очна линия ever.

Сравнение между молива на Impala 234 и wish me a rose и satin mauve и под тях 235 и soft berry.
На края остана очната линия тип "японско мастило", която изглежда идентично с любимата ми на Flormar от преди няколко години, да не кажа даже, че е по-добра. Като плюс на онлайн поръчките на такъв тип продукти намирам това, че първо: няма как да е застояла и изветряла от седенето в някой магазин и второ: никой не я е отварял преди вас, така че очаквам и като трайност да е добре. Защото нещото, което ме отблъсква най-силно при покупката на очна линия тип писец от дрогерията е това, че ти си я купуваш и след 2-3 използвания вече е сива, а след една седмица е за боклука. Имам големи надежди за тази!

При поръчка над 25 лв. доставката е безплатна, така че добавих и един лак за нокти, спрях се на този с витамините, защото аз съм винаги там където пише "витамини" или "детокс", не дай си Боже да пише и двете, задължително трябва да го имам. За сега не съм забелязала някакъв ефект, но нали има витамини... :D

Подаръкът към поръчката беше лак за нокти, майка ми много му се зарадва, защото тя си пада по такива перлени неутрални цветове.

Имате ли си любими продукти от козметика Impala?

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. И аз исках да си поръчам още няколко четки и още една малка блиндираща, но вече я няма в сайта :( иначе имам четката им за фон дьо тен, тази за руж /ползвам я за пудра основно/, малката преливаща /която вече я няма/ и една четка-апликатор за опушване. И разбира се имам 6 силиконови молива, някои са добри, други по-малко, но като цяло всички са супер!

    ОтговорИзтриване
  2. О, заздравителя ми е любим 💜

    ОтговорИзтриване
  3. Като цяло супер покупки и интересен пост :)
    Абсолютно съм съгласна за моливите и за японското мастило. Моливите за очи са същите, като за устните- меки като масло, но сложиш ли ги на окото (а аз имам мазни клепачи), с часове не помръдват, НЕ се отпечатват, разтичат и размазват. Има избор на матови и брокатени финиши. Изобщо откакто ги открих, не съм си купила молив на друга марка.
    Очната линия японско мастило е много черна, трайна, премахва се лесно без остатък(!) но единствената ми забележка е, че писецът е доста масивен и винаги успявам да направя доста плътна линия с него. Възможно е и аз да не съм му "хванала чалъма", но не се отказвам.
    Четките също ми допадат, но явно трябва да спра да чакам в Елитис да се усетят да ги заредят (от пет месеца в този до нас във Варна асортиментът се изчерпва с ЕДНА четка за пудра и 2-3 апликатора за сенки -_-). Ще се поръчват от сайта =)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Аз имам няколко от моливите им за очи, но мога да ги използвам само на клепачите, защото много ми дразнят водната линия. Иначе мисля, че за очната линия има и по-тънки варианти, но като цяло да наистина става трудно много тънката и прецизна линия. :)

      Изтриване