Sephora Color Around the World: 4 Eye & Face Palettes | Review

Здравейте!

От коледната колекция на Sephora тази година изпъкнаха няколко много добри попадения (вижте още тук, а цялата колекция тук), 4 от тях (2 в днешното ревю) са палитрите Color Around the World.


4-те палитри от Color Around the World са в картонени опаковки под формата на джобно тефтерче, големината им е точно такава. Но в компактната си опаковка крият - огледало, 4 цвята сенки и руж.

Като формула сенките са пигментни, матовите цветове леко се разпрашават, но с тях се работи лесно, преливат се много бързо и са чудесни за ежедневен грим. Същото се отнася и за ружовете. Enjoy te sunset може да се използва като хайлайтър от момичета с по-тъмна кожа, леко се разпрашава, докато при Gelato формулата е малко по-твърда и няма толкова прашене, една идея по-малко пигментен е.


Sephora Color Around the World включва 4 палитри по 4 цвята сенки и по 1 руж, (общо комплекта прави 16 цвята сенки и 4 ружа) като са разделени тематично по градове- Rome е романтична, в земни тонове. New York е по-празнична, прилича ми на новогодишна нощ, съдържа тъмни, сиво-черни цветове и блясък, перфектната комбинация за парти. Paris е нежна и момичешка със сладки бонбонени цветове, подходяща за ежедневието и за момичета със студен под тон на кожата. Последната палитра Rio е едновременно неутрална, но и с голяма нотка цветове, като aqua - ярко син цвят, но не крещящ и отново може да се използва като акцент дори в ежедневния грим.


Голям плюс на 4-те палитри е това, че могат да се използват напълно самостоятелно, практични са при пътуване, защото съдържат достатъчно сенки за няколко комбинации грим и също така руж, което ги прави добър избор за всяка козметична чантичка.

Също така са подходящи и за коледен подарък на 4 различни момичета, така лесно може да зарадвате няколко човека, без да се охарчите прекалено много, а те ще получат сладки, компактни палитри. Rio например е подходяща за момичета с по-тъмна кожа, Rome е за момичета с тъмни очи, Paris е подходяща за момичета със светли очи и кожа, а New York е перфектна за любителите на силния грим.


Цветове в палитрата Rome:

Panettone- е перфектният цвят за преливане в сгъвката на окото. Класически toupe.

Caffe- е студено кафявно, отново приказен цвят за придаване на дълбочина на окото.

Romantico- е топло, тъмно златисто, може да се използва като цвят за целия клепач.

Tiramisu- е с цвят точно като какаото, което поръсвам върху тирамисуто, топло, тъмно кафяво.

Gelato- (ружът в палитрата) е топло бебешко розово с малки сребристи частички, които са незабележими върху лицето.


Цветове в палитрата Rio:

Coconut milk- е млечно бял цвят, който може да се използва под веждата или във вътрешната част на окото.

Cha mate- е приказен цвят, мисля, че нямам подобен в колекцията си. Страхотен светло бежов цвят за преливане на сгъвката. Страхотен основен цвят!

Aqua- е електриково синьо, с малки златисти частички.

Tropical bird- е чисто злато, придава страхотен блясък на грима.

Enjoi the sunset- (ружът в палитрата) е интересен цвят за руж, защото е доста кафяв, има и силен блясък, така че според мен е подходящ за лятото да придаде здравословен тен - ефект целуната от слънцето кожа.


Като заключение ще кажа, че тези две малки палитри (особено едната Rome) се превърнаха в неразделна част от ежедневния ми грим, с цветовете се работи лесно, изключително практични са при пътуване, също са подходящи за подарък.


Sephora Color Around the World: 4 Eye & Face Palettes- всяка по 3,52 гр. сенки + 3 гр. руж- цена: около 50 лв.

Love,
Snejana

*Палитрите са предоставени като подарък! Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара