Review: Savio Aloe Vera & Olive Oil | mini beauty care

Здравейте!

Днес ще си говорим за един супер сладурски комплект на Savio от серията Aloe Vera & Olive Oil, за съжаление обаче той не успя да оправдае очакванията ми и това, че е в малка, сладка опаковка няма да го спаси от безпощадната ми критика... :D


Комплектът включва пълноразмерен балсам за устни и малка опаковка от 10 мл. крем за ръце. Започвам именно с крема. Формулата му е лека, попива бързо и не оставя кожата мазна. Има свеж аромат на алое вера и няма парабени и е със 100% натурални съставки. Също така е доста икономичен, не е необходимо голямо количество. Някак си не мога да кажа, че имам любим крем за ръце, до сега само един е изпъкнал с нещо по-специално и не е този на Savio, но това не означава, че е лош. 


Докато при крема мнението ми е по-скоро положително, то "голямата резачка" започва с балсама за устни. Ще попитате: "пък колко ужасен може да е един балсам?" Ще Ви кажа: "Доста!". Истината е, че се опитах дадох му много шансове, но просто не мога да се измъчвам така. Формулата му всъщност е доста приятна, оставя устните меки, доста ми харесва, но преди да стигнете до този ефект трябва да преминете през голямо мъчение. При нанасяне върху устните (дори и върху ръката) се усеща все едно използвате пилинг. Целият балсам е пълен с някакви стържещи частички, което го прави граничещ със садизма, особено когато просто искате балсам за устни, а не пилинг. В първият момент реших, че може нещо да му се е случило и да са само на повърхността, но не, не са (рязах го, няколко пъти). Другото, което изобщо не ми допада е ароматът. Мирише на рози, но не по приятния начин, а по онзи ретро, гаден аромат, заради който толкова много хора всъщност не харесват аромата на рози.


Съдържанието на балсама за устни:
Рициново масло, восък от Канделила, озокерит, пчелен восък, масло от шеа (Карите)*, изопропил миристат, микрокристален восък, екстракт от листа на Алое Вера*, екстракт от плодове на маслина (зехтин)*, пропилен гликол, прополис, хидрогениран ланолин, токоферил ацетат, парфюм, хлорофилин меден комплекс, слънчогледово масло, амил цинамал, гераниол, хексил цинамат, лимонен, линалоол.

Гледам съдържанието и не мога да разбера какви са тези драскащи неща в него...


Съдържанието на крема за ръце:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Aloe Barbadensis leaf extract*, Olea Europea fruit extract * Cocoglycerides, Glycerin, Triticum Vulgare Germ Oil*, Rosa Moschata Oil*, Cetearyl Glucoside – Cetearyl Butyrospermum Parkii Butter * , Methylchloroisothiazolinone , Methylisothiazolinone, Benzyl Alcohol, Sodium Dehydroacetate, Parfum, Limonene, Linalool.


Като заключение ще кажа, че балсамът за усни, ако му сменят названието на пилинг би ми харесало, но сега си е мъчение да се използва. Кремът за ръце от своя страна не може да оправдае цената на комплекта, но като лични качества не е никак лош. Оценката ми обаче е комбинирана и като крайно мнение не бих купила комплекта отново!

Savio Aloe Vera & Olive Oil mini beauty care- 2х10 мл.  цена: около 15 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара