Review: Avon Calming Effect | за мазна кожа

Здравейте!

Днес ще си говорим за фон дьо тена на Avon Calming Effect за мазна кожа, който обещава матирана и успокоена кожа, като се предлага и във вариант за суха кожа с озаряващ ефект.

Предлага се в 5 цвята, като този на снимката Ivory е най-светлият и има по-скоро топъл под тон, следващият е с неутрален, а останалите два са със студен, като последният е тъмен и топъл.


Формулата ми е кремообразна, но според мен има лека гелообразна нотка, така че е нещо смесено. Оставя кожата с чувство на свежест след нанасяне. Разнася се добре и има леко към средно покритие и по скоро изравнява тена, от колкото да дава някакво стабилно покритие. Като това го кара да изглежда естествено и да е подходящ за всеки ден. Добре е да се фиксира с пудра, защото финишът е натурален и ако сте с много мазна кожа бързо може да минете от озарен вид в мазен много бързо.

Има съвсем лек аромат, който не се усеща върху кожата. Като трайност при много мазна кожа ще трябват поправки, но ако сте с нормална - около 5-6 часа всичко ще изглежда добре.

Миналото лято бях доста по впечатлена от фон дьо тена, от колкото съм сега, но ще го отдам на това, че формулата вече не е толкова свежа и че май скоро ще се разделяме с него и на това, че кожата ми се променя и рядко се случва така че за времето, в което използвам 1 опаковка фон дьо тен то да остане еднакво през цялото време, а това веднага дава разлика в усещането и трайността на фон дьо тена.


За съдържанието: има доста разнообразни съставки, някои от които в червения спектър на списъка със съставки, които е по-добре да се избягват. Imidazolidinyl Urea е консервант оценен с 6 в скалата на cosdna.com. Най-лош по точки е Retinyl Palmitate с цели 9- като това е така любимият ми Витамин А, който май вече няма да ми бъда сред любимите. Има един парабен и силикон, като в повечето фон дьо тени. Също така има SPF филтри- Titanium Dioxide и CI77891. Има екстракт от лавандула и екстракт от лайка. А също така и екстракт от алое вера.

Като заключение ще кажа, че в началото, когато започнах да го използвам ми допадаше страшно много, но както се случва с повечето фон дьо тени с времето спират да изглеждат ок върху кожата ми. Минус е и съставът, заради съставките под въпрос. Но като цяло оставам с хубави впечатления от него и един ден бих го пробвала отново.

Avon Calming Effect | за мазна кожа- 30 мл. цена: около 10 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара