Грижа за кожата | 2024

 Здравейте!

май приключих с бебешката тематика за сега, въпреки че в чернови имам още два поста ще ги оставя за по нататък. Не искам да го превръщам в блог с бебешки списъци. 

Скоро не съм споделяла каква козметика ползвам, а някои от нещата свършват и реших, че сега е точният момент за такава публикция, преди да почна новите.


Почистване:

Много съм доволна от комбинацията с почистващите продукти, които ползвам последните 4-5 месеца. Открих маслото за сваляне на грим на Beauty of Joseon и е наистина прекрасно. Премахва бързо всякакъв грим, не оставя очите замъглени, не изсушава кожата, не я оставя и мазна. Има интересна опаковка, която ми е много удобна за употреба. Страхотно откритие.


Комбинирам го с измиващия гел отново на Beauty of Joseon със зелена слива. Изненадващо за мен беше това, че не изсушава кожата, защото корейските почистващи продукти обикновено ми идват силни. Премиват кожата до скърцане и я изсушават. Този гел не е такъв. Измива добре и работи както с четката ми на Foreo Luna, така и без нея.

През ден използвам и нежния ексфолиант, който е с цвят на японска кайсия. На базата на целулоза е и е много нежен, подходящ е за честа употреба.


Както обикновено завършвам с мицеларна вода на Bioderma, която не, не се мие. Омръзна ми да го чета това, няколко пъти съм го казвала - истинската мицеларна вода не се мие. Пишете на Bioderma да ви кажат защо, ако не ми вярвате и не купувайте измислени брандове, които слагат етикет мицеларна вода, а вътре има сапуни.


През декември си взех комплект с продуктите на Lancome, като съм много доволна от това как се комбинират трите. Използвам серума Génifique, който е подходящ за всички възрасти. Той укрепва и възстановява кожната бариера. Формулиран с пре- и пробиотични щамове, хиалуронова киселина и витамин Cg. Помага за подобряването на качеството на кожата, засилва сиянието и видимо намалява фините линии и бръчките. Минус е, че свършва бързо.
 
Кремът Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream съдържа хиалуронова киселина, пептиди и ниацинамид. Води се за стагане на кожата. Не съм забелязала чак такъв ефект при мен като в рекламните снимки, но и нямам такова отпускане на кожата. Харесва ми текстурата, кожата е като кадифе след него. 



Поръчах преди няколко дни и Hydra Zen Anti Stress и нямам търпение да го пробвам. Мног обичам, когато ползвам продути на един бранд. Мисля, че така работят по-добре.

За околоочен ползвам Lancôme Génifique, който е разкошен. Знаете, че харесвам по-гъстите и подхранващи околоочни кремове. Този е точно такъв. Веднага след нанасяне зоната излежда по-свежа. Виждам ефект и върху торбичките, когато ги имам. След нанасяне кожата изглежда по-сияйна. 


Какво ползвам допълнително:

Ретинол - след като приключих с кърменето се върнах към ретинола, въпреки че според най-новите проучвания е безопасна съставка за този период (проучването излезе след това) не ползвах ретинол по време на бременността и кърменето. Бях в търсене на подходящ крем и се сетих, че имам Biotherm Pro-Retinol Multi-Correct Cream. С про ретинол и Life Plankton™ пробиотичен екстракт, кремът е предназначен за стимулиране на регенерирането на кожата. На сутринта кожата е свежа, гладка и видимо изглежда по-красива. Много харесвам този крем, ще пиша отделно само за него, някога, когато имам време.

Vitamin C - използвам серума на The Body Shop с витамин С. Той съдържа и бакучиол. Както знаете витамин С е предназначен за справяне с пигментните петна. Аз нямах до скоро, но точно преди няколко дни си направих няколко, защото си чоплих лицето. И започвам всичко от начало с петната. Формулата е интересна, защото е като масло, не е точно тип серум. За да мога да се гримирам след това изчаквам 1-2 часа, което е проблем ако трябваше да бързам за работа. Иначе ми харесва как се усеща на кожата, защото я и хидратира. 


За хидратация използвам маската на Foreo Supercharged. Има гел-крем консистенция. Съдържа хиалуронова киселина, цинк за регулиране на себума и антиоксиданти. Не е лош, но като цяло не е нещо специално. Опаковката е красива и тежка, но съм ползвала и по-добри маски.


Това са продуктите, които ползвам в момента? А какво ползвате вие?

Love,

Snejana

You May Also Like

0 коментара