Review: Mustela Слънцезащитен стик SPF50

 Здравейте!

Днес ще Ви споделя за още един слънцезащитен стик, подходящ за цялото семейство и дори за малки бебета. 2023-та явно е годината на стиковете, защото аз до преди тази година не бях ползвала слънцезащита под такава форма, а е толкова лесно, че бързо станах фен.


Информация за продукта:
Слънцезащитният стик Mustela е подходяща за цялото семейство, като може да се прилага върху лицето и тялото, както и чувствителни зони. Може да се използва при бебета от раждането, подходящ за всички типове кожа, дори такава, склонна към атопия. Предпазва локализирани зони на лицето и тялото като носа, скулите, ушите, бенки, белези и татуировки от вредните слънчеви лъчи. 

Осигурява висока защита срещу UVA и UVB лъчи, предотвратявайки появата на слънчево изгаряне, повърхностни изгаряния, увреждане на клетките и защита срещу стареене на кожата. Формулата му съдържа масло от авокадо, известно със своите подхранващи, омекотяващи и защитни свойства, като това да укрепва кожната бариера.

  • Има специфичен аромат на кокосово масло за готвене.
  • Текстурата му е невидима, без бели следи и мазен завършек.
 

Идва в малка компактна стик форма. Лесен и бърз метод за нанасяне. Определено продукт, който заслужава повече да се говори за него. 

Слънцезащитни съставки: Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Ethylhexyl Triazone


Не оставя цвят върху лицето, но ако го ползвате върху него имайте предвид, че ще усещате леко хлъздаво тип силиконово усещане. Също така кокосовото масло има висок комедогенен индекс и ако лесно ви излизат пъпки, то може да се появят, ако не почиствате добре кожата вечер. 

Аз конкретно от този продукт не съм имала пъпки, но предупреждавам, за да знаете.


Съдържание:
COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL, CARBONATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL, METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIBUTYL LAUROYL, GLUTAMIDE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL, BENZOATE, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, DIBUTYL ETHYLHEXANOYL, GLUTAMIDE, GAMMA-OCTALACTONE, TOCOPHEROL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, DIETHYLHEXYL, SYRINGYLIDENEMALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC, TRIGLYCERIDE.


Като заключение ще кажа, че ми харесва. Лесен е за нанасяне, подходящ е и за лицето. Не може да се сравнява с другия матов слънцезащитен стик, който ви показвах в началото на месеца, но върши работа. Особно за деца е супер. Според мен е задължителен продукт във всяка чанта.

Mustela Слънцезащитен стик SPF50 - 9 мл. цена: около 15-16 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

1 коментара