Review: Biotrade Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+*

Здравейте!


Днес продължавам с втория пост от Месеца на слънцезащитата 2022 година. Правя такива месеци почти през всички години, през които списвам блога. В търсачката може да намерите над 20 публикации за едни от най-популярните кремове на пазара.

Ревюто днес е посветено на Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+ на Biotrade. Oт тяхната серия до сега бях пробвала само тоника с киселини, които много харесвам и е един от най-ефективните на пазара. Но все пак за него Ви препоръчваме да го ползвате през зимата. 

Озаряващият дневен крем има доста приличен състав, като супер съставката ниацинамид е втора в състава. Опаковката е обезвъздушена помпа, което прави употребата на крема доста хигиенично. Минус е, че нямате представа кога ще свърши и обикновено се случва, когато не трябва.

Повече за продукта:
"Озаряващ и реструктуриращ дневен крем за лице, който се бори с първите признаци на стареене. Комбинацията от нискомолекулна хиалуронова киселина и ниацинамид възстановява плътността и еластичността, като изпълва кожата със сочност, блясък и оптимална хидратация. Транексамовата киселина във формулата има регенериращо действие и гарантира дълготраен сияен тен, дори при чувствителна кожа. Високата защита от слънчевото лъчение с SPF50+ е вложена в копринена текстура, която се абсорбира моментално без остатък. Идеален хидратиращ крем преди нанасяне на грим."

Формулата е кремообразна, няма усещане на слънцезащита, въпреки високия фактор. Няма и неприятното усещане, което остава по ръцете, когато използвате SPF. Не ми се е случвало да имам кир ефект от него. 

Основният минус е, че формулата може да ви се стори по-тежка, ако сте с мазна кожа. Моят съвет е да не слагате други продукти и да използвате много пудра. Това според мен го прави по-подходящ за суха и нормална кожа. Аз съм с нормална кожа и не бих казала, че кожата ми става супер мазна през деня, но не е и все едно съм използвала матиращ продукт.

Кремът се усеща достатъчно хидратиращо върху кожата и аз лично нямам нужда, особено през лятото, да използвам други продукти заедно с него.


Действие:
Озарява и освежава тена
Регенерира кожата и я изпълва с плътност
Мощно хидратира кожата до най-дълбоките слоеве
Повишава еластичността
Съдържа хиалуронова киселина и ниацинамид
Висока широкоспектърна UVA+UVB слънцезащита SPF 50+

Активни съставки:

Хиалуронова киселина – осигурява мощна и дълготрайна 3D хидратация. Свръхниското молекулно тегло й позволява да проникне до най-дълбоките слоеве на кожата, като я овлажнява и изпълва с плътност.
Ниацинамид – изглажда фините линии и бръчки, като подобрява структурата на кожата, ускорявайки регенерацията и синтеза на колаген и серамиди. Изсветлява и изравнява общия тен и прави кожата сияйна, здрава и с по-младежки вид. Подобрява защитната й функция към околната среда.
Транексамова киселина – трайно изсветлява и озарява кожата и има силно изразен подмладяващ ефект. Видимо намалява тъмните пигментни петна, вследствие на акне, наранявания на кожата, прекомерно излагане на слънце, бременност, възрастови петна и др.
Фосфолипиди – допринасят за подобряване на бариерната функция на кожата и същевременно подобряват проникването на активните съставки в нея. Благодарение на фосфолипидите, консистенцията на крема е лека и флуидна, а текстурата му е нежна, попива бързо, без да омазнява и е изключително приятна за нанасяне.

За слънцезащитните филтри:
Винаги си проверявайте фактите, когато четете нещо. Не само за козметика, но и новини по принцип. Най-важно е да мислим критично. За това сега ще изброя всички SPF съставки, които се съдържат в крема, а вашата задача е сами да прецените SPF ли е този крем или не е - Butyl Methoxydibenzoylmethane, златен стандарт в UVA защитата и една от най-използваните съставки в световен мащаб. Ethylhexyl Salicylate е UVB филтър, на маслена основа. Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine се води една от най-добрите SPF съставки, широкоспектърен и фотостабилен химически филтър. 

Състав:
aqua, niacinamide, propylheptyl caprylate, butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl salicylate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, glycerin, tranexamic acid, peg-20 methyl glucose sesquistearate, tocopheryl acetate, methyl glucose sesquistearate, dimethicone, sodium hyaluronate, phenoxyethanol, sodium acrylates copolymer, parfum, lecithin, ethylhexylglycerin, xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol

Като заключение ще кажа, че харесвам крема, дори някак случайно се превърна в този, към който посягам автоматично всяка сутрин. Харесвам това, че се усеща като крем за лице, но всъщност има и високи слънцезащитни филтри. Като всяка слънцезащита обаче трябва да се подновява, ако искате да сте защитени цял ден. По скоро е подходящ за суха и нормална кожа, ако съвсем не обичате да лъщите и не ползвате матираща пудра и сте с мазна кожа, то да… ще имате малко повече омазняване. Честно казано с напредването на годините това не ми пречи толкова, колкото когато бях на 20.

Пробвали ли сте го? 

Biotrade Pure Skin озаряващ дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина SPF50+- 30 мл. цена: около 25-29 лв.

Love,
Snejana

*PR sample. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

4 коментара

  1. Страхотен крем,ползвам дневния и нощния.Много съм доволна.

    ОтговорИзтриване
  2. Много съм доволна. Вече втора опаковка ползвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9.07.2023 г., 8:55:00

    Здравейте! Аз го ползвам от един месец заедно с нощния. Кожата ми стана на малки червени пъпки и не знам дали да го спирам или да очаквам подобрение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-добре го спри. Как почистваш лицето, най-вероятно там се корени проблемът?

      Изтриване