Review: Dior Beautifying Protective Creme Sublime Glow SPF 50

Здравейте!


Днес ще Ви разкажа, за последния слънцезащитен крем за лице, който взех за това лято. Ако сте изпуснали поредицата за Месец на слънцезащитата, може просто да разгледате всички постове от месец юли, защото цял месец това беше фокусът в блога. Или да използвате сърч бара с ключова дума „слънцезащита“, за да видите публикации по темата от последните 9 години. 

Фокусът днес е върху Dior Beautifying Protective Creme Sublime Glow. Слънцезащитен крем с разкрасяващ ефект, който има SPF 50 и комбинация от широкоспектърни UVA и UVB филтри. Също така е богат на антиоксиданти, за да запази кожата млада, като се бори със свободните радикали, благодарение на витамин Е в състава си.

Формулата е млечно-кремообразна, помага за запазване на еластичността на кожата. Води се лек и не е конкретизирано за какъв тип точно кожа, но личното ми мнение е, че няма да се хареса на хората със смесена/мазна кожа, дори на тези с нормална.

Още след нанасяне кожата не изглежда озарена, както е описано от Dior, а по-скоро изглежда мазна. Това лесно може да се коригира с пудра, но все пак е добре да знаете какво да очаквате.

Според мен ще се хареса на хора със зряла и суха кожа.

Действие:
Кожата е защитена от излагане на слънце със SPF 50.
Текстурата е приятна, свежа и комфортна за 100% от жените.*
Блясъкът е сияен за 95% от жените.*
* Самооценка от 42 жени на възраст 22 – 70 години.

Серията на Dior Sublime Glow има характерен аромат на полинезийски цветя. Ароматът е много силен и ако не си падате по силно ароматизираната козметика за лице, то това може да не Ви хареса. Иначе не е лош, но наистина е доста силен и траен, което за мен е странно.
Предлага се във вариант и с SPF 30.

Слънцезащитни съставки:
Ethylhexyl Methoxycinnamate е химичен SPF филтър, като абсорбира UVB радиацията, Diethylamino Hydroxybenzoyl е един от най-популярните и добрите UVA химични филтри, като е с висока фотостабилност. Hexyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano] е ново поколение UV филтри и се води хибриден, като е широкоспектърен и помага за стабилизирането на по-силно фоточувствителните и нестабилни филтри. Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine или познат като един от най-добрите слънцезащитни филтри в момента, отново е широкоспектърен, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid химичен филтър UVB, с лека формула подходящ за мазна кожа. 

Съдържание:
AQUA (WATER), PROPANEDIOL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, DIISOPROPYL SEBACATE, ALCOHOL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, GLYCERIN, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO], BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, C14-22 ALCOHOLS, TROMETHAMINE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, CETYL ALCOHOL, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, SQUALANE, DECYL GLUCOSIDE, SILICA, PARFUM (FRAGRANCE), C12-20 ALKYL GLUCOSIDE, CAPRYLYL GLYCOL, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TOCOPHERYL ACETATE, DISODIUM EDTA, CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), FAGRAEA BERTEROANA FLOWER EXTRACT, INOSITOL, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, PLECTRANTHUS BARBATUS ROOT EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, GARDENIA TAHITENSIS FLOWER EXTRACT, CI 77491 (IRON OXIDES), XANTHAN GUM, BHT, TOCOPHEROL, CI 14700 (RED 4) 

Като заключение ще кажа, че ми беше интересно да пробвам SPF продукт от този ценови клас. Последните две години се радвам, че успях да си купя доста от нещата на Dior, към които се бях насочила, но естествено не всички оправдаха очакванията ми. Beautifying Protective Creme Sublime Glow за съжаление спада към този списък. Основната причина, за да не ми хареса е – силният аромат и това, че ми идва тежък и мазен, дори да не използвам други продукти преди него. Харесва ми това, че добавя доза luxe към рутината ми, но поради горните две причини е SPF продуктът, към който посягам най-рядко. 

Dior Beautifying Protective Creme Sublime Glow SPF 50- 50 мл. Цена: 72 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара