Review: The Body Shop Fiji Green Tea | Scrub Shampoo

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за едни любим продукт, който ползвам вече повече от половин година. Scrub Shampoo от The Body Shop с мента и зелен час от Фиджи. 

Преди доста години бяха супер популярни дълбокопочистващите шампоани и винаги имах такъв в колекцията си, след това някак модата им отмина и много дълго време не бях ползвала. След това покрай работата ми в салона и лансирането на скраб за скалп от Kerastase интересът ми отново се появи. И така след като бях гледала някой да говори за този The Body Shop Fuji Green Tea скраб за скалп, че е супер, реших да го поръчам.

Моята коса е плътна и суха, а скалпът ми по скоро е чувствителен и нормален, но понякога всеки се нуждае от deep scrub. Обикновено го ползвам, когато усетя косата си по-замърсена. От доста време не робувам на това "не прави нищо с косата си ала бала, че да е здрава" конкретно за моята коса това е доста лош съвет, освен ако не ходя с нещо като съдържанието на възглавницата върху главата си. За това редовно оформям косата си и използвам различни продукти между миенията, за да я държа под контрол, пригладен и мека.


Ползвала съм 5-6 различни скраба за скалп през годините и балансът, които има този на The Body Shop между ексфолиращи частици и  гел формулата му много ми допадна. Има изключително интересна формула и прилича на някакво разтегливо желе с моркса сол. 

Как да мием правилно косата?
- за да е оптимално добре измита косата, аз нанасям малко количество в предната част на главата, след това разделям косата и нанасям отзад към врата, обикновено ако имате повече коса, като мен, зоната на врата остава не добре измита. За това по съвет на фризьорите ми, винаги мия косата си така.

Текстурата прави бързо пухкава пяна, а частиците поствпенно се разтапят. Не се усеща прекалено груб или да е твърде стържещ по главата. Лично на мен това усещане не ми допада.

Има силно ментолово усещане и направо Ви замръзва главата в един момент, но преминава бързо. Изплаква се лесно и косата се усеща едно нови преди скърцащото усещане, което аз не харесвам, все пак съм със суха коса. 

След това при 2-рото измиване използва хидратиращ шампоан, защото моята коса няма нужда да се мие две пъти с нещо толкова добре почистващо. След това маска по дължините (при всяко миене на косата използвам и маска)


Състав:
Sodium Chloride, Sodium Laureth Sulfate, Aqua/Water/Eau, Butylene Glycol, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Caprylyl Glycol, Menthol, Mel/Honey/Miel, Linalool, Limonene, Citric Acid, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 19140/Yellow 5, CI 42090/Blue 1.


Като заключение ще кажа, че много ми харесва и определено го препоръчва и бих го взела отново. Чудесен баланс между едри частрици, прави обилна пяна и почиства отлично скалпа и косата. След това косата ми е свежа, чиста и има повече обем в корените, запазва се по-дълго време в добър вид. 

The Body Shop Fiji Green Tea | Scrub Shampoo- 240 мл. цена: 32 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара