Review: Pixi Beauty | Overnight Retinol Oil*

Здравейте!

Пробвали ли сте ретинол? Топ anti-age съставката последните 3 години. Отвсякъде Ви залива информация за рутина с 15 продукта на The Ordinary и как ако не спазваш протокол само с активни съставки какъв beauty холик си и така нататък. Честно да Ви кажа, мен това леко ме напряга. Ок е да ползваш 5 продукта с активни съставки, но за тази сума спокойно може да си вземеш 1 със същото действие. Със сигурност не е по-икономично, но определено такъв тип бюджетни брандове са хванали цаката на една ниша от потребители.

Днес ще си говорим за серум с ретинол на Pixi. Знаете, че харесвам бранда, макар че и за това има изписано доста или по скоро изговорено в YouTube, аз винаги поставям собствения си опит и никога не вземам 1 мнение на някой за чиста монета и продуктите на Pixi за мен са ефективни и каквото съм ползвала ми харесва. И не казвам това, защото този продукт е PR. Няма кой от офиса на Pixi да седне да превежда какво съм писала с google транслейт, за да види дали ги хваля или "храня". 


Overnight Retinol Oil както говори и самото име е олио, което да използвате вечер. Знаете, че си падам по използването на масла въпреки че съм с мазна кожа. Още преди 6-7 години започнах с маслото от шипки, което прави чудеса както за зрялата кожа, така и при пигментни петна или при суха кожа (ревю тук)  

Как се нанася?
- аз го слагам в дланите, май съм почнала всички продукти да ползвам по този начин. След това го втривам леко и чак тогава нанасям на лицето. Използвам само него вечер, но може да се ползва и преди крема за лице.

Много ми хареса това олио, не конкретно за ретинола в състава, а за цялосното му действие върху кожата ми. Сутрин лицето изглежда озарено, кожата е гладка. Освен върху самия тен виждам действие и върху фините линии и неравности по кожата. Все едно се събуждам с ново лице. След като свърши определено ми липсва и бих го взела отново. 


Състав:
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Retinyl Palmitate, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract, Aqua/Water/Eau, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Retinol, Polysorbate-20, Laureth-23, Cetyl Palmitate, Trideceth-6 Phosphate, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Ceramide NP, Squalane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, C12-15 Alkyl Benzoate, Sorbitan Laurate, C18-36 Acid Glycol Ester, C18-36 Acid Triglyceride, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil. Made in USA / Fabriqué aux États-Unis


Като заключение ще кажа, че видях резултат, след употреба кожата изглежда видимо по-добре от предния ден. Не съм имала раздразнение, но за съжаление наистина срокът на годност е 6 месеца и трябва да имате предвид това, защото аз изхвърлих моята опаковка наполовина. Бих го взела отново.

Pixi Overnight Retinol Oil- 30 мл. цена: 26 паунда (може да се намери в Сефора)

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

1 коментара

  1. Анонимен9.01.2023 г., 9:28:00

    Здравей, Снежи. Искам да започна ползването на ретинол и се спрях на продукта в ревюто, но не мога да разбера концентрацията на ретинол в серума. Подходящ ли е за начало. Хубав ден желая :)

    ОтговорИзтриване