Review: Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster*

Здравейте!

Blogger е с нова визия и този пост седи отворен от 2 седмици, но така и не ми идва да го напиша, защото всичко ми е разместено. Хич не обичам като променят така драстично дизайнът на сайтовете, с които работя, като facebook ads, google ads и явно блогър. А от последния не съм го очаквала. :D

Темата на публикацията обаче е супер важна - започва поредицата посветена на серумите с Витамин С. Изключително популярна съставка в момента. Планът ми е да пиша специфично за всеки като няма да изпадам в описателни публикации тип ползите на витамин С, защото тази информация може да я намерите на много, много други места. Все пак не е нещо супер ново, макар и в България да започнаха да се продават така таргетирани продукти едва миналата година. 


Защо витамин С стана толкова модерен?

Витамин С е антиоксидант и като такъв се бори със свободните радикали причинени от излагането на слънце, те причиняват оксидативен стрес на кожата и това води до загуба на блясък, преждевременна поява на бръчки и пигментни петна. Също така потиска производството на меланин в кожата, което го прави чудесно допълнение към сутрешната Ви рутина, но само при положение, че задължително изпозлвате SPF. Чрез тези си действия витамин С изравнява тена, прави кожата по сияйна и помага за намаляване на вече съществуващите петна по кожата, които могат да са причинени от излагане на слънце, пъпки и други.

Преди активно ползвах с тази цел шипково масло (пост тук) като в него всъщност се съдържа високо нови на витамин С.


А сега нека да Ви разкажа и за моя първи сблъсък със серум с витамин С -  Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster. Той идва в опаковка, която предпазва формулата стабилна до 21 дни. Ще забележите промяна на цвета, ако сте го оставили да престои по дълго време. 

Защо започвам с тази информация?

Тази съставка не е стабилна и при лошо съхранение или формула, тя оксидира и не действа толкова ефективно. За това може да не видите ефект от вашия продукт, ако не го съхранявате правилно или седи отворен много дълго време.

Формулата на Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster е на лек серум крем, не е течна, но попива мигновенно и не лепне. Тъй като витамин С е киселина може да предизвика раздразнения на кожата Ви, ако тя е по-чувствителна. Аз не съм имала проблем до сега с продукти с тази съставка. Припомням още веднъж, че ако не изпозлвате SPF то ефектът върху кожата Ви ще е обратен на описания от мен.

Витамин C се активира непосредствено преди първата употреба. Просто натиснете и разклатете, за да смесите съдържащия се в опаковката Витамин C на прах със серума от хиалуронова киселина с ниско молекулярно тегло и Ликохалкон А.

Това, което забелязах през първите дни след като започнах да изпзолвам бустъра е, че кожата ми изглеждаше видипо по-озарена. А тенът по бистър и равномерен. За щастие нямам сериозни пигментни петна, защото както знаете полагам много грижи от доста време за кожата ми. 

Продуктът има лек аромат, но не съм имала проблем от него. Моята кожа е с висок праг на толерантност. Съставът също ми допада. 


Състав:

 Aqua  Ascorbic-Acid Глицерин Squalane Isopropyl Palmitate Dibutyl Adipate Glyceryl Stearate Distarch Phosphate Methylpropanediol Sodium Hyaluronate Glycyrrhiza Inflata Root Extract PEG-40 Stearate Sorbitan Stearate Sodium Cetearyl Sulfate Dimethicone Acrylic Acid-VP Crosspolymer Xanthan Gum Trisodium EDTA 1-2-Hexanediol Пироктон оламин Phenoxyethanol BHT Parfum


Като заключение ще кажа, че много ми хареса. Видях ефект от употребата му и бих го взела отново. Препоръчвам опаковката с 3 флакона, която е около 50 лв.

Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster* - 8 ml. цена: 23-25 лв.

Как е по-добре да направи обобщен пост за витамин С или да споделям повече информация за него в предстоящите ревюта на други продукти с тази съставка?

Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

4 коментара

  1. Здравей, Снежи! А дали имаш някакви наблюдения или мнение за дневния крем от серията, тъй като в момента съм в търсене на добър крем за финните линии за 25+? Видях доста позитивни мнения из форумите.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз лично използвах дневен крем с хиауронова киселина и другият от серията еластиси и от двата съм очарована. Юсерин е любимата ми медицинска козметика със суха и леко розацейна кожа съм само тези кремчета ме спасяват от суха кожа и същевременно борба срещу бръчки откакто увеличиха и еспиеф фактора на 30 нямат равни. Не съм ползвала витамин ц на серията т. к. ме притеснява да не раздразни леко розацейна та ми кожа. Какво е мнението ви агресивен ли е към кожата.

    ОтговорИзтриване