Review: Nuxe | Aquabella серия

Здравейте!

Бях решила, че ще започна новия сезон с нова грижа за кожата или казано по друг начин сърбяха ме ръцете да си купя нещо. Даже съм почти 100% сигурна, че ако бях отишла в някоя аптека нямаше да купя новата серия на Nuxe, но когато поръчвам онлайн количката е без лимит.

И така ровейки си в един от любимите ми онлайн магазини за козметика - обичам секцията "ново" попаднах на Aquabella от Nuxe - чисто нова серия за комбинирана кожа. Сигурно сте забелязали, че е голямо предизвикателство да се намери нещо за комбинирана към мазана кожа, което не е и за проблемна кожа и да хидратира и да матира - да прави чудо, казано на кратко. Е, Aquabella обещава точно това. След консултация в Instagram да поръчам или не и след няколко ревюта на чуждестранни блогъри поръчах серията.

Серията Aquabella включва само три продукта - хидратираща емулсия, тоник и почистващ гел за лице.


Обикновено не пиша ревюта толкова бързо, но малко след като си я купих я пратиха на доста хора и казано накратко бързам да напиша ревюто преди да е залят google с платени/неплатени хвалебствия.

Това, което привлече вниманието ми към серията Aquabella е Beauty-Revealing обещанието. В един от предишните постове Ви говорех за вълшебните маркетингови думички, които ми влияят - е, тази е една от тях. Серията е предназначена за комбинирана кожа и целта ѝ е да разкрие естествената красота. Активните съставки са бяла лилия от Мадагаскар и хиауронова киселина, като обещава да хидратира зоните нуждаещи се от хидратация, но и да матира тези, които са прекалено мазни, с натурален Blur Complex съдържащ oats sugars, green lentil, Nasturtium extract.

Доста често получавам запитвания от типа на "аз съм на 22 трябва ли да ползвам крем?" Тази серия е с таргет 18-25 годишни. Като нищо не пречи да се ползва и под и над тази възраст.


Beauty-Revealing Moisturising Emulsion Aquabella е емулсия за лице, която може да се използва и сутрин и вечер. Аз препоръчвам само сутрин, тъй като има силикон в състава. Въпреки, че 93.5 % е натурален. Активните съставки са екстракт от бяла лилия, Natural Blur Complex (Oat, Nasturtium, Green Lentil) и матиращата Silica Powder.

Формулата е лека, попива бързо, няма "кир ефект" и оставя кожата мека и гладка. Добра основа за грим е. Хидратира доста добре (сега ще видим зимата как ще е). Определено ми допада като действие.

Има лек свеж аромат, на краставица, лайм и лилия. По-лек от ароматите на Nuxe обикновено, които понякога могат да са доста интензивни. Kато 24H хидратиращ крем, който беше супер, но не купих отново заради аромата. Ревю --> тук. Всъщност имам доста ревюта на марката, така че с ключова дума "nuxe" горе в дясно може да ги намерите.


Съдържание:
AQUA/WATER, GLYCERIN, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, DECYL OLEATE, HYDROGENATED COCONUT OIL, ARACHIDYL ALCOHOL, PARFUM/FRAGRANCE, DIMETHICONE, BEHENYL ALCOHOL, HYDROXYETHYL UREA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MICA, TOCOPHEROL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, CAPRYLOYL GLYCINE, SILICA, PHENOXYETHANOL, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM GLUCONATE, XANTHAN GUM, PROPANEDIOL, LENS ESCULENTA (LENTIL) SEED EXTRACT, AMMONIUM LACTATE, TROPAEOLUM MAJUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, SODIUM BENZOATE, NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRACT, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, GERANIOL, CITRONELLOL, CITRAL [N3303/A].

*Има силикон. Няма парабени и минерални масла. Съдържа 93.5 % натурални съставки.


Beauty-Revealing Essence-Lotion Aquabella - тоникът е предназначен да матира и да свие порите. Активните съставки са бяла лилия, хиауронова киселина и отново Natural Blur Complex (Oat, Nasturtium, Green Lentil ). Съдържа 93% натурални съставки.

Използвам тоникът сутрин, не оставя сухо усещане, не прави кожата опъната. Не съм забелязала ефект върху порите, но като цяло не мисля, че имам проблем с тях. По скоро ми харесва, рядко тоник ме е разочаровал. Бих го взела отново. Nuxe имат хубави тоници като цяло. Aquabella има приятен и свеж аромат.

Съдържание: 
AQUA/WATER, PENTYLENE GLYCOL, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, PPG-26-BUTETH-26, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, SODIUM GLUCONATE, PROPANEDIOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, LENS ESCULENTA (LENTIL) SEED EXTRACT, BENZYL ALCOHOL, SODIUM HYDROXIDE, TROPAEOLUM MAJUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRACT, SODIUM BENZOATE, DEHYDROACETIC ACID, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE [N3302/A].


Последният продукт от серията е Micro-Exfoliating Purifying Gel Daily Use Aquabella. За него съм с най-смесено мнение. Предназначен е за ежедневна употреба. Аз го използвам вечер като втора стъпка в почистването на лицето. Разбира се сравнително добре с четката ми за лице, но първо трябва да се нанесе на кожата и след това да се използва четката, а не направо да се изсипе върху нея. Съдържа Micro-Exfoliating beads, като не са от пластмаса. Това е много важно да се подчертае, защото всички продукти с наличието на подобни топченца са вредни за световния океан, но тези са на растителна основа и е изрично упоменато, че са ocean-safe. Това беше първото, което проверих преди да поръчам. Препоръчвам Ви ако у дома имате душ гел с подобни пластмасови частици да не го купувате повече, защото е изключително вреден за рибите.

Гелът не оставя кожата опъната и суха. Препоръчва се да не се нанася в зоната на очите, но не люти (много) ако случайно попадне там. Има свеж аромат, характерен за Aquabella серията. Не е лош, но не ме впечатли с нищо кой знае какво. Има хубав състав.


Съдържание:
AQUA/WATER, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, PENTYLENE GLYCOL, PARFUM/FRAGRANCE, HYDROXYETHYL UREA, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, COCAMIDOPROPYL BETAINE, HYDRATED SILICA, PHENOXYETHANOL, SODIUM HYDROXIDE, GLYCERYL LAURATE, SODIUM GLUCONATE, MANNITOL, SODIUM CHLORIDE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, AMMONIUM LACTATE, GLYCERIN, SODIUM HYALURONATE, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT, SODIUM BENZOATE, LENS ESCULENTA (LENTIL) SEED EXTRACT, TROPAEOLUM MAJUS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, CI 77007/ULTRAMARINES, PROPANEDIOL, NYMPHAEA ALBA FLOWER EXTRACT, LINALOOL, BENZYL SALICYLATE [N3301/A].

Няма SLS, минерални масла и парабени. 85.3 % натурален състав. Натурални микро частички.


Като заключение ще кажа, че харесвам серията. По принцип винаги е по-добре да използвате всички продукти от серията, но определено ако искате да пробвате повече едно нещо, нека това да е емулсията. Тоникът също не е лош, гелът е средна работа + е, че микро частичките са безопасни за Световния океан. Но цялостната ми оценка е висока, изобщо не съжалявам, че купих всичките породукти.

Beauty-Revealing Moisturising Emulsion Aquabella - 50 мл. цена: около 38-40 лв.
Beauty-Revealing Essence-Lotion Aquabella тоник - 200 мл. цена: около 23-25 лв.
Micro-Exfoliating Purifying Gel Daily Use Aquabella гел - 150 мл. цена: около 20 лв.


Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Благодаря ти,че се трудиш да запазиш блогарството чисто. Това честно мнение и изразяване ми липсва в клипове :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за коментара. Извинявам се, че го виждам чак сега. Подобни коментари ме мотивират да продължавам <3

      Изтриване