Review: MAC* Lips and Cheek Palette SS 2015 + Dupes

Здравейте!

В Haul-а, който Ви бях показала преди около 2 месеца, една палитра изпъкваше със своята свежест пред останалите продукти. За това реших, че в този мрачен пролетен ден няма по-добро от една супер цветна пролетно/лятна палитра!


Формулата е определена като Casual Color, усеща се твърда на допир, но много лесна за нанасяне, кремообразна и лека. Като пигментация зависи от конкретния цвят, като Seasonally Peach и Spring Sensation са с по-прозрачна, а всички останали са от средно до високо пигментирани. Според мен са близки до стандартната формула на Cream Sheen, разликата е в това, че тези се разнасят много по-лесно и също така са подходящи и за руж (най-добър ефект се постига чрез нанасяне с пръсти). Цветовете могат да се наслояват, за да ги контролирате по-лесно, когато ги използвате като руж. Издържат около 5-6 часа върху лицето (в зависимост по-скоро от фон дьо тена и типа кожа), а върху устните около 2-3 часа. Двата тъмни цвята имат лек стейн ефект. Цветовете падат постепенно и изглеждат добре, дори и след като са започнали да изчезват.


Seasonally Peach- много светло бежово прасковено, най-светлият цвят в палитрата. Има студен подтон и според мен е по-подходящ за хайлайтър, отколкото като руж, върху устните придава само деликатен блясък.

Spring Sensation- светло, студено розово със синьо-лилав подтон, прави зъбите по-бели, но не е подходящо за момичета с жълт подтон на кожата, като мен, защото изглежда малко неестествено. Като руж изглежда много нежно и е по-подходящ за много светлите кожи.

Must Have Melon- свежо, светло оранжево прасковено, тук вече минаваме към по-топлите тонове. Изглежда супер като руж и като червило. Средно пигментно е.


Go Guava- пепеляво mouve розово, за мен това е my lips but better цвят в палитрата. Отново изглежда прекрасно като руж, много естествено и подходящо за ежедневието. Средно пигментно е.

Bang On Red- ярко, средно наситено червено, което лесно може да се носи през ежедневието. Като руж изисква малко повече внимание при нанасяне, но като червило е страхотно.

One to Watch- фуксия с berry подтон. Изглежда добре и върху по-тъмни кожи, нанася се лесно върху устните, но изисква повече внимание върху скулите. Отново спокойно може да се носи и през деня.


Дубликати: 

Mac Seasonally Peach = Essence I love nude в цвят: Wearing only a smile
Mac Spring Sensation = Essence matt effect lip gloss в цвят: Velvet rose
Mac Must Have Melon = Golden Rose номер: 128
Mac Go Guava = Rimmel Apocalips в цвят: Celestial
Mac Bang On Red = Essence matt effect lip gloss в цвят: Silky Red
Mac One to Watch = Oriflame Color Drop в цвят: Glossy Berry

P.S. Това са само цветове, които имах налични. Сигурна съм, че могат да се намерят и по-добри съвпадения. Като най-добри дубликати според мен са Seasonally Peach и Must Have Melon.

Като заключение ще кажа, че харесвам палитрата изключително много, цветовете са свежи, лесно се работи с тях, усещат се много кремообразно върху устните, не ги изсушават. Също така са трайни, изглеждат добре и като червило и като руж (дори при мазна кожа като моята). Според мен най-специалното на палитрата е формулата и, не мога да я сравня с нищо друго в колекцията ми.                                                                                                                                     

MAC Lips and Cheek Palette SS 2015- 6 гр. цена: $ 35-50    (Палитрата е лимитирано издание.)   
                                                             
Love,
Snejana

*Продуктът е предоставен от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

2 коментара

  1. като предложение - сложи search в менюто отдясно, защото търсенето е направо ад така. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Има. Лентата се намира в долната част на страницата ☺

    ОтговорИзтриване