Prime Time - основи за лице

Здравейте!

 В разгара на лятото е време да поговорим за силата на основите за лице. Дълги години ги намирах за безсмислени и неефикасни, но след като пробвах за първи път, видях колко по-добре изглежда кожата ми, колко по-лесно се нанася фон дьо тена, BB или CC крема и колко по-дълго се запазва те на лицето ми. Събрах 4-те, които използвам в момента в кратко ревю!


За базата на Essence и Catrice и двете обещават свиване на порите и дълготрайно матиране на кожата. Формулите им са много близки и действието също, тази на Essence е по-гелообразна, докато тази на Catrice е кремообразна. Според мен  и двете са много близки като действие и не мога да определя коя е по-добра. Имат лек матиращ ефект, изглаждат кожата и са добра основа за грим! Имат малка разлика в цените, тази на Essence може да се намери за около 6 лв., докато тази на Catrice е около 10 лв. тя също така се предлага и в зелен цвят за редуциране на зачервяванията, а от есента и такава за свеж вид на кожата!

Преминаваме към базата на Garnier, тя много се различава от предните две. Усеща се силиконова върху кожата, запълва неравностите, матира и е перфектна за основа на покривни фон дьо тени. Недостатък е наличието на силикон и най-вече, това че се усеща върху кожата. Също така намирам опаковката за много неудобна. Първоначално матира кожата много добре, но след като спре ефекта й, кожата се омазнава много бързо. Подобен pore-refining продукт предлагат и от Avon. Плюс е това, че може да се използва върху грим. Цена около 14-15 лв.


Четвъртата основа също е на Essence от серията Pure Skin, серум за свиване на порите с антибактериален ефект. Предназначен е да редуцира омазнаването, да предотвратява появата на пъпки и видимо да намалява порите. Формулата му е много лека и течна, лесно се разнася и бързо попива в кожата. Използвам я, когато имам много проблеми и не искам допълнително да дразня кожата си. Матира леко, без да изглежда изкуствено, но за съжаление не през целия ден и имам нужда и от пудра по някое време. Цената й е около 6 лв. / най-долу на дисплея на Essence.

Използвате ли основа? Коя е любимата ви?

Love,
Snejana

You May Also Like

9 коментара

  1. Много интересно ревю. Ако от четирите трябва да избереш една най-любима база коя ще е? Според теб коя би подхождала по-добре върху мазна кожа?

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм използвала основа, но много време се чудих на тази на Catrice и все не се наканвам да си я взема. Много интересно ми беше да прочета ревюто ти. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Да в момента използвам на Орифлейм на нямам търпение да свърши за да пробвам и други.

    ОтговорИзтриване
  4. Само на Alverde съм ползвала и се разочаровах, може би затова не съм посягала към други основи скоро, но тази на Catrice в зелен цвят ми звучи добре и дори всеки път я заглеждам в магазина, но все не я пробвам :) Хубава статия :*

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви! Iff, не мога да дам точно мнение коя е най-подходяща и трите са за мазна кожа, най-видим ефект има тази на garnier, но пък той е кратковремен,докато тези на essence и catrice са напълно идентични.

    ОтговорИзтриване
  6. В момента използвам Facefinity на Max Factor И съм много доволна. На теб коя от 4те ти е любима?

    ОтговорИзтриване
  7. И аз искам да я пробвам тази на Max Factor, а от тези 4-те трудно е да кажа коя ми е любима, ползвам най-често тази на Essence! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много добро ревю! Все пак като ползвала и 4-те коя смяташ че ще е най-подходящата за специално събитие( на което ще има много снимки, затова избягвам spf, за да не лъщи лицето)плюс мазна кожа и разширени пори? Както и коя от двете на есенс е по-добра за тази цел?

    ОтговорИзтриване
  9. Тази на Garnier е най-подходяща за матиране и пори, но има нещо в нея, което не харесвам, може би силиконовото усещане, иначе от всички аз лично най-често използвам на Essence Stay Matte :)

    ОтговорИзтриване