Review: Organic Shop | Organic Cocoa & Sugar Body Scrub

Здравейте!

В haul-a с "руска козметика" Ви показах, че си поръчах този скраб и въпреки, че винаги си казвам защо го купуваш, като може да си го направиш вкъщи.. аз съм по-скоро от мързеливите хора, които не им се занимава, а след това се оплакват, ако си го бях направила у дома, щеше да стане по-добре.

Oragnic Shop е естонска марка, която предлага натурална козметика с тук там някоя органично сертифицирана съставка на много добри цени. Истината е, че подведена изцяло от маркетинга на името на продукта - скраб за тяло "Белгийски шоколад" си го купих, ама как да не се подлъже човек? По различно си го представях, но нищо де, поне свърши бързо.


Формулата е лепкава, пихтиеста, захарна каша. Като степен на ексфолиация на кожата го определям по-скоро като нещо средно, не е прекалено груб. Голям плюс е това, че въпреки че е със тъмен цвят не цапа банята. Минус е обаче това, че се разнася по кожата някак доста трудно. Самата смес седи спластено и не се разнася равномерно. Изобщо не бих казала, че продуктът е икономичен, даже напротив. Опаковката е стандартно количество, но го изхабих само за 4-5 използвания.

Ароматът, който би трябвало да очаквате, след като се казва белгийски шоколад е очевидно шоколадов, но аз изобщо не бих го определила така и тук съм доста разочарована, защото има допълнително добавен аромат, като са го слагали поне да беше хубав. Мирише сладко и то даже едно такова, все едно си преял с шоколадови бонбони и се заричаш, че през живота си повече няма да хапнеш сладко.

Като ефект, който дава на кожата след употреба е добре, оставя я гладка и мека, но не прекалено. Не я оставя мазна, като други подобни продукти.


За съдържанието: първата съставка е захароза, глицерин, цетилов алкохол, масло от ший, какаово масло, cocamidopropyl betaine е кокосов дериват, вода, парфюм и 3 оцветителя.

Произведено в EU. Сертифицирано като натурално 99.54% & Cruelty-free. Кокосовото масло в състава е органично. Без SLS, парабени и силикони.

Като заключение ще кажа, че не беше лош продуктът, но с подобни съставки съвсем спокойно може да си го направиш и вкъщи, като дори няма нужда от парфюми, алкохол и оцветители. Не ми хареса ароматът и това, че не беше икономичен. Едва ли бих го купила отново!

Organic Shop | Organic Cocoa & Sugar Body Scrub- 250 мл. цена: около 7 лв.

Още ревюта на скрабове за тяло --> тук.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара