Review: Pixi Beauty | Beauty Sleep Cream*

Здравейте!

Дразня се сама на себе си с това, че пиша в блога веднъж на 10 дни, но истината е тази, че не липсата на желание за писане е причината то да се случва все по-рядко, а това, че изпитвам истинско отвращение от това да седя пред компютъра. Не само защото това правя по цял ден на работа, но и защото имам супер много неща за писане в университета и си мисля, че като седя далече от компютъра те няма да ме намерят. Всъщност само мисля за това как трябва да ги напиша, но не искам, затворен кръг е. Наистина си мислех, че магистратурата ще е съобразена с това, че хората на тази възраст работят, но явно първо не всички работят и второ на никой не му пука, че ти си по цял ден на работа. Леко съм разочарована. Имаме лекции всяка вечер, все едно уча отново бакалавър, но не от 9 до 1, а от 6 до 10 вечерта. А колко е неудобна локацията на университета ... дори не искам да започвам с тази тема.

И след редовната доза оплакване, мисля да премина направо към ревюто. В последните месеци до голяма степен почти всичко, което използвах бяха продукти на Pixi. За съжаление те свършиха и сега ще има да четете доста ревюта за тях. След като Ви споделих какво мисля за дневния крем --> тук. Сега е време да погледнем по-отблизо и нощния.

Отново няма как да пропусна да кажа, че намирам за много симпатично това, че имат само 3 крема. Все едно знаят "толкова сме добри", че няма нужда от 10 серии с по 15 крема, за да ни харесват хората. А и от нещата, които пробвах до сега, наистина мисля, че продуктите им са така направени, че биха се харесали от почти всеки без значение каква точно е кожата му.


Формулата е кремообразна и лека. Разнася се лесно върху кожата и попива мигновено. Не оставя лицето мазно, не се усеща тежко. Оставя кожата свежа и с усещане за хидратация. Не съм изпитвала нужда от серум. Въпреки че се rich night treatment не омазнява кожата, не запушва порите, не те кара да усещаш кожата мазна. На сутринта тя е мека и не лъщи. Обичам продукти, които не правят кожата сутрин като лъщяща топка.

Опаковката е 30 мл. от хубава зелена пластмаса с помпа. Много удобна за път и супер хигиенична. Недостатъкът и е това, че когато кремът намалее трудно изпомпва продукт, но пък е на винт и се отваря лесно. За пореден път казвам колко много ми харесват ментово-зелените им опаковки, не са ли супер кокетни?

Кремът има много силен аромат на лайка. Но не е изкуствен, а точно както мирише флоралната вода с лайка на Alteya Organics. За щастие не е траен, защото не съм му фен.

Съдържание:
Water, Stearic Acid, Glycerin, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Hexyl Laurate, Hydrogenated Polydecene, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Glacier Water, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Squalane, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Potassium Hydroxide, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Artemisia Absinthium Extract, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Allantoin, Portulaca Oleracea Extract, Butylene Glycol, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract, Octyldodecanol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Disodium EDTA, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, BHT. 35 ml / 1.18 fl.oz.

Има масло от ший, сквален, най-вероятно растителен, има още екстракт от лайка, някакво растение, което не знам как се превежда на български (какъв анализ на съдържанието само). Масло от манго, масло от маслина, екстракт от клен, екстракт от лавандула, лимоново олио, масло от портокал, масло от цветето и няколко консерванта.
Няма силикон, минерално масло и парабени. Козметиката на Pixi не е тествана върху животни.


Като заключение ще кажа, че ми хареса, защото подхранва кожата, но на сутринта не е мазна. За мен този крем няма недостатъци, колкото и странно да звучи. Формулата е хубава, съставът също, опаковката е удобна, икономичен е. Страхотен крем.


Pixi Beauty | Beauty Sleep Cream- 30 мл. цена: 24 паунда.

Love,
Snejana

*Кремът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

4 коментара

  1. Какво мислиш за ексфолианта?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вече имам ревюта за 2 ексфолианта на марката :)

      Изтриване
  2. МАрката беше непозната за мен до преди да прочета за нея в блога Ви, но наистина продуктите изглеждат интересни. От къде могат да бъдат купени в България?

    ОтговорИзтриване