Garnier Vs. Nivea (битката на мицеларните води)

Здравейте!

Днешното ревю е малко по различно. В пряка битка на ринга излизат мицеларната вода на Garnier и на Nivea, за да разберем коя е по-добра/ според мен, разбира се!


Обещава почистване в дълбочина, отстраняване на грима и хидратация на кожата. Няма аромат. Намирам опаковката за много удобна! Почиства сравнително добре остатъците от спирала. Оставя кожата освежена, няма неприятно усещане след употребата и.


Съдържанието на мицеларната вода на Nivea (последните 3 съставки):
Phenoxyethanol е органична масленоподобна течност и е бактериоцид, използва се като консервант. Trisodium EDTA е отново е консервант и е безопасен. Една съставка, на която трябва да обърнем внимание е 1,2 - Hexanediol- отново е консервант, но със съмнителен рейтинг, на няколко места попаднах на различни твърдения, може да се определи като долната граница на безопасен.


Мицеларната вода на Garnier отново обещава лесно и бързо премахване на грима и грижа за кожата, на бутилката е упоменато, че е подходяща за чувствителна кожа. Опаковката е доста неикономична, обикновено се изсипва повече от необходимото. Лесно премахва остатъците от спирала, не дразни очите. След употребата и обаче не усещам свежест и няколко пъти се е налагало да си измивам лицето с вода.


Съдържанието и е по-кратко от това на тази на Nivea. Отново ще обърна внимание на последните 3 съставки. B162919/4 - не открих информация. Polyaminopropyl Biguanide е консервант, който е синтетичен, предотвратява развитието на бактерии. Poloxamer-184 е безопасен консервант. Ако искате да видите таблица за останалите съставки.


Освен паралелното почистване на лицето, реших да направя нагледен тест, за да може и вие да видите директно приложени двете води една до друга. На ръката има различни козметични продукти, които използвам в ежедневието си.

С едно минаване! От ляво Garnier, от дясно Nivea.
От теста с swach-овете виждаме, че и двете води се справят сравнително еднакво с почистването на грим. В коментарите може да оставите мнение, коя според вас е по-добра?

С две минавания! От ляво Garnier, а от дясно е  Nivea.
След повторно минаване страната на Nivea изглежда по-чиста. Вие как мислите?

  • Почистване на грим-     Garnier: 0               Nivea: 0
  • Хидратация/ Чувство на свежест- Garnier: 0               Nivea: 1
  • Опаковка-                       Garnier: 0               Nivea: 1
  • Съдържание-                  Garnier: 1               Nivea: 0
  • Количество-                   Garnier: 400 мл.     Nivea: 200 мл.
  • Цена-              Garnier: около 8-9 лв.  Nivea: около 6-7 лв.


Като заключение ще кажа, че едва ли бих купила някоя от двете води отново. Първата причина за това е, че не са достатъчно иконимични. Използвам една 250 мл. Bioderma близо 10-12 месеца, докато дрогериините марки свършват за макс 3 месеца, по-този начин по-високата цена на Bioderma се изравнява с другите. Втората причина е, че до сега не съм попаднала на мицеларна вода достатъчно добро копие по-действие на аптечните води, които съм изпробвала.
Но разбира се водите на Garnier и Nivea са чудесни бюджетни покупки, отстраняват добре остатъци от грим, но за цялостно почистване само с тях, не им стигат силите.

Пробвали ли сте ги? Какво е вашето мнение?

Love,
Snejana

You May Also Like

8 коментара

  1. Много обстойно ревю, браво. Наистина Нивеята е с една идея по добра според снимката..
    Иначе аз използвам мицеларната вода само след премахване на грима с всякакви др средства и може да ми стигне за .. ехее..
    В момента като се замисля имам на биодерма(2), гарние и микса.. мн съм зле..но ще направя някой гив с втората биодерма..

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен от снимките ми се струва, че Нивеата се справя по-добре. Аз имах тази на Лореал (най-неудобната опаковка на света!), не е лоша, но и аз я използвам само за финал на почистването на грима...Живо обаче ме интересува ярко синичкият суоч от какво е! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добър пост! Хареса ми идеята за сравнение на двете. Не съм ползвала нито една от тях, на Л'ореал и Микса ми допаднаха доста, но май в крайна сметка и аз стигнах до твоя извод - Биодерма си заслужава повече :))

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви! Синьото е от силиконовите моливи на Impala номер 14. :D :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ще се присъединя към мнението ти, че аптечните води са по-добри от тези двете, благодаря за информацията :)

    ОтговорИзтриване
  6. Не съм ползвала водата на Нивеа,но съм с тази на Гарниер и съм предоволна :)

    ОтговорИзтриване
  7. И двете води се справят много добре с почистването на грим, но тази на Nivea леко ми изсушава кожата(която е комбинирана!); опаковката й също е доста елементарна.За мен по-добра е тази на Garnier!

    ОтговорИзтриване
  8. Много добър експеримент и обстойно ревю!!! Аз използвам Garnier с арганово масло и съм много доволна защото кожата ми е много суха и винаги има нужда от овлажняване.

    ОтговорИзтриване