Review: Kerastase Specifique Anti-Pelliculaire | против пърхот

Здравейте!

В инстаграм пуснах запитване за кой продукт искате да видите ревю днес и изненадващо за мен най-много гласове имаше за шампоана против пърхот на Kerastase. Не мислех, че тази тема ще ви е толкова интересна.

Kerastase Specifique е серията на Kerastase, която покрива всички специфични проблеми свързани със скалпа, като мазен скалп, сух скалп, проблемен/чувствителен скалп, пърхот и косопад. Определено е една от най-добрите серии на марката.

Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire е предназначен за третиране на проблемен скалп с пърхот, но интересното е, че е подходящ както за мазен, така и за сух пърхот. При мен основния проблем беше, раздразнение и изсушаване на скалпа, от което се получаваше не пърхот, а белене. Другата причина, поради която го взех е, че исках нещо по-дълбоко почистващо. Моят фризьор го избра за мен. В сайта на Kerastase има онлайн диагностика на косата, но винаги препоръчвам фризьор да ви види, за да прецени кой точно продукт е най-подходящ, защото идеята на бранда е да се продава само във фризьорските салони след консултация, а фризьорите минават доста обучения преди да станат посланици на бранда.

За това е доста трудно човек сам за себе си да прецени кой продукт е подходящ за него, защото са формулирани много тясно профилирано и за различни проблеми, като обикновено малко са хората, които имат реална преценка за състоянието на косата си.


Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire идва в стандартната Kerastase опаковка. Съдържа две ключови съставки Zync Pyrithione, който има антибактериално действие и салицилова киселина, която помага за дълбокото почистване на скалпа. Има приятен свеж аромат и за разлика от масовите шампоани против пърхот няма силен ментов аромат, който в повечето случаи ме дразни.

Опаковката от 250 мл. е изключително икономична, ползвам я сигурно около година, като освен аз вкъщи я използва и приятеля ми, като той също е доволен от резултата. При него проблемът е чувствителният скалп, който ако се мие с по-агресивни шампоани веднага получава лющене на скалпа. Общо взето като при мен с разликата, че моят скалп е доста по-сух. 


Съдържание: Aqua / Water - Sodium Laureth Sulfate - Sodium Lauryl Sulfate - Cocamide Mea - Glycerin - Sodium Chloride - Glycol Distearate - Zinc Pyrithione - Sodium Benzoate - Carbomer - Salicylic Acid - Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride - Sodium Polynaphthalenesulfonate - Linalool - Cellulose Gum - Fumaric Acid - Methylisothiazolinone - Sodium Hydroxide - Citric Acid - Parfum / Fragrance

Няма силикон. Минерално масло. Парабени. Има SLS и парфюм. 


Като заключение ще кажа, че ми харесва при мен има моментален ефект и съм доволна от резултата. Почиства косата много добре, но без да я оставя премита и суха. Определено ще го купя отново. 

Kerastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire - против пърхот - 250 мл. цена: 40 лв.
Код за 5% отстъпка - SNOW

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Много благодаря за полезната информация ! Имам нужда точно от такъв продукт !

    ОтговорИзтриване