Review: The Body Shop Camomile Cleansing Face Oil

Здравейте!

След кратка почивка отново се завръщам с ревю на едно масло за лице, което седи в козметичния ми шкаф от цяла вечност и все отлагам да изкажа мнение за него. Днес най-накрая дойде и неговият ред!


Обикновено не започвам с опаковката, но няма как да не спомена, че не е подходяща за пътуване и изпуска продукт. За цялото лице са ми необходими около 2-3 помпички.
Формулата е мазна, но не се усеща тежка и неприятна. Има лек аромат на лайка и масла.

Използва се на суха кожа, размазва добре грима, разтваря го без да се налага да търкате, справя се отлично с тежък грим. След това лицето се измива с вода, а маслото се превръща в млечно бяла течност и се измива много лесно, без да оставя кожата мазна.

Премахва грима прекрасно, но не ми оставя чувство на свежест върху кожата и след това имам нужда да я измия с още нещо. За това според мен е подходящо за премахване на грим, но не и за почистване на кожата. Използвам го, само когато съм с много грим. Лесно разтапя спиралата и очната линия, но след това винаги минавам и с мицеларна вода. Също така според мен не е подходящ за хора с чувствителни очи, защото при мен се получава така, че замъглява зрението, няма дразнене, но 5-6 мин. не виждам 100%.

Аз не го използвам всеки ден и при такава употреба е един много икономичен продукт, но ако искате да премахвате грима си всеки ден по този начин, ще ви стигне за около 6 седмици.


Първата съставка е соево масло, след това има и бадемово масло, слънчогледово масло и сусамово масло. Последното масло в списъка е масло от лайка. Други съставки: C12-15 Alkyl Benzoate- безопасен, Caprylic/Capric Triglyceride- произлиза от кокосовото масло. Ethylhexyl Palmitate- естер на мастни киселини, използва се за разтваряне, както и за стабилизиране на ароматите. Isohexadecane- изопарафин (може да доведе до поява на пъпки). Polysorbate 85- използва се в продукти за почистване на грим. Sorbitan Trioleate- използва се за стабилизатор. Останалите съставки са свързани с аромата, също така има и парфюм.


Като заключение ще кажа, че за мен това не е must have продукт за почистване и съвсем спокойно мога да живея и без него. В моя face routine се явява като още една стъпка, без която мога да мина съвсем спокойно. Прави премахването на грима, малко по-бързо, също така е забавно да си размазваш грима, но не прави чудеса за кожата ми. Колебая се дали бих го взела отново, по-скоро не.

The Body Shop Camomile Cleansing Face Oil- 200 мл. цена: около 20 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Една позната получи ваучер за Body Shop и си взе пак някакво подобно почистващо масло за лице, но никак не беше доволна. Това звучи доста по-добре обаче, ще я насоча насам :D А по принцип аз самата съм фен на Body Shop... единственото, което ме дразни е, че се поръчва онлайн... обичам да помириша лосиона за тяло (да речем) преди да го купя :D

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно съм съгласна и аз съм така "око да види, ръка да пипне"! Също така според мен не предлагат някакви изключителни продукти, на които да не може да се намери алтернатива в България. Не са им лоши нещата, но не са незаменими. :)

    ОтговорИзтриване