Kiehl's Advent Calendar | Коледен Календар 2020

Здравейте!

Ей... Коледен календар 2020 и то на Kiehl's. 

Тази година бях решила да не се хврълям към календарите с продукти, които вече съм пробвала и политиката, която ще следвам от сега нататък е да си купувам 1 хубав календар с продукти, които не съм пробвала до сега, за да мога наистина да се радвам на това, което е вътре. А не да съм "това е същото като миналата година" и лека доза разочарование. 

Спрях се на календара на Kiehl's, защото съм пробвала 3 продукта на марката и страшно много ги харесвам. Също така са луксозен бранд и цените на продуктите никак не са ниски. Залагат на хубавия състав и активни формули. В календара се съдържат 23 продукта и 1 изненада, като 3 от тях са full size. 

Картонът и хартията в календара са FSC certified, като всичко в него се рециклира. След като използвате продуктите може да ги върнете в магазина на Kiehl's, а те ще ви дадат подарък за това. 

Освен календара получавате и несесер с 3 продукта подарък при покупка. Не може да се поръча онлайн, имат магазин само в София в Парадайс Център. 

Дизайнът на коледния календар за 2020 година е вдъхновена от оригиналния магазин Kiehl's на 13-та улица на 3-то авеню в Ню Йорк, а дизайнът е дело на Maïté Franchi, тя живеев в Лион и е илюстратор и графичен дизайнер. 

Нека да видим какво се крие вътре и доволна ли съм от съдържанието.

  • Super multi corrective cream 7ml - анти ейдж крем, който видимо намалява фините линии с 96%. Съдържа PhytoMimetic Vitamin A, ProxylaneGX и гъба Chaga. Оригиналната опаковка е 50 мл. и струва около 58$.
  • Midnight recovery concentrate 4ml - емблематичен продукт за марката, супер икономичен е. Под формата на олио. Оригиналната опаковка е 40$ за 30 мл. Възстановява активно кожата през нощта. Необходими са 2 капки за цялото лице.
  • Rare earth masque 14ml - дълбокопочистваща маска за лице с бял клей от Амазония и алое вера, почиства и стяга порите, предотвратява появата на несъвършенства. Оригиналната опаковка е около 60 лв за 125 мл.
  • Calendula toner 40ml - успокояващ тоник без алкохол с екстракт от невен. Добър размер на опаковката. Оригиналната е 250 мл. на цена от 40$. Формулата е измислена през 1960 година и е подходящ за мазна и нормална кожа. Формулата е с Calendula, Burdock Root Extract and Allantoin.
  • Lip balm #1 15ml - този продукт е в оригиналната си опаковка. Цената му е 10$ за 15 мл. Формулата е от 1851 година. В състава му има сквален, алое вера и витамин Е. Формулата му е много мазна и подхранваща. Трябва ви много малко от него и 15 мл. буквално стигат за цяла вечност.
  • Creme de Corps 30ml- много емблематичен продукт. Оригиналната опаковка от 75 мл. струва към 25 лв. Формулата не е мазна и съдържа какаово масло и бета каротен. 
  • Clearly corrective dark spot solution 4ml- така модерният в момента витамин С, но обогатен още с Activated C plus White Birch and Peony Extract, предназначен е за изсветляване на пигменти петна. Отново е необходимо малко количество от него. Оригиналната опаковка от 30 мл. е на цена от 42$.

  • Midnight recovery eye 3ml - започва с това, че опаковката е супер мини, но и то не ви е нуждно много. Кремът е доста плътен. Оригиналната опаковка е 15 мл. цената е 27$. Помага за премахването на тъмни кръгове, действа възстановяващо през нощта. Съдържа Butcher’s Broom Extract, Lavender Essential Oil, Squalane and Evening Primrose Oil.
  • Amino acid shampoo 65ml - още в магазина се консултирах за тези продукти за коса. Серията е за всеки тип като почиства и придава обем, надявам се да не направи косата ми твърда. 65 мл. е доста добър размер за продукти за коса. Опаковката от 75 мл. е на цена от 22 лв. В състава има Coconut Oil and Amino Acids. 
  • Amino acid conditioner 65ml- помага за възстановяване на блясъка на косата. Надявам се да е достатъчно хидратиращ. Съдържа Coconut Oil, Jojoba Oil and Amino Acids. Отново на същата цена като шампона. 
  • Ultra facial cleanser 30ml- ползвала съм крема и тоника от серията и ще ми е интересно да го пробвам. 30 мл. е приличен размер. Съдържа Squalane, Apricot Kernel Oil, Vitamin E and Avocado Oil, с нежна формула за всеки тип кожа. Цената му е около 20 мл. за 75 мл.
  • Avocado eye 14ml- това е оригиналната опаковка. Кремът се предлага в 2 варианта. 14 мл. и 28 мл. Аз имам 28 мл. и стига за повече от година. Цената на 14 мл. е 26$. Обожавам този крем, формулата му е уникална. Изглежда плътна, но същевременно е като хидратираща бомба. За суха кожа е must have.
  • Facial fuel moisturizer 15ml - нещо и за половинката. Пита ме дали има нещо за него - е има. Това е хидратиращ крем oil free. Съдържа кофейн и витамини, които освежават кожата. Оригиналната опаковка е от 75 мл. за 22$.
  • Hydro plump serum concentrate 5ml- За съжаление този продукт ми е супер непознат. Съдържа 15% Glycerin и Shiso Leaf Extract. Оставя кожата по-мека и хидратирана. Оригиналната опаковка от 50 мл. е на цена от 42$. 
  • Calendula foaming wash 30ml- дълбокопочистващ гел за лице с невен. Оригиналната опаковка от 75 мл. е 9.5$. Подходящ за мазна кожа. Съдържа невен и глицерин, създава богата пяна. 
  • Powerful strength eye 3ml- висококонцентриран серум с витамин С за зоната около очите. Съдържа 10% Pure Vitamin C, Tri-Peptide и Hyaluronic Acid. 82% по-малко тъмни кръгове. Оригиналната опаковка е 15 мл. на цена от 42$. 

  • Super serum 4ml - това е най-новият серум на Kiehl's, той е предназначен за ежедневна anti-age борба със свободните радикали и други стресиращи кожата фактори. Има 11kDa (Kilodalton) Hyaluronic Acid, която много по-малка от стандартната молекула хиалуронова киселина. Цената за 30 мл. е 42$. 
  • Mid recovery cleansing oil 40ml - масло за почистване на лицето с oli to milk формула. Оригиналната опаковка е от 85 мл. и струва 32$. 
  • Powerful strength line reducing 5ml - още един продукт с витамин С, но този път с концентрация от 12.5% Помага за това кожата да изглежда по-блестяща, но и по-еластична и озарена. Съдържа още и хиалуронова киселина. Оригиналната опаковка е от 50 мл. е на цена от 52$. 
  • Avocado mask 10g - предполагам, че е като кремът за очи с авокадо, но за лице. Много хидратираща маска с Avocado Fruit Extract, Avocado Oil и Evening Primrose Oil. 10 мл няма да стигне за много, но поне за 2 нанасяния ще има. Оригиналната опаковка е 100 мл. на цена от 36$.
  • Calendula water cream 7ml - крем с екстракт от невен, с висока концентрация на активни съставки. С лека water gel текструра. Прави кожата да изглежда по-свежа и видимо по-сияйна. Оригиналната опаковка от 50 мл. е на цена от 40$.
  • Ultra facial oil-free gel cream 7ml- лек хидратиращ крем за мазна кожа. Некомедогенен, с 24 часова хидратация. С екстракт от Desert Plant Extract и Antarcticine открит в Арктика.
  • Mr. Bones pin - Сериозно ли? Напълно излишно е според мен да го има това в календара, можеха да сложат нещо козметично. Лично аз няма да го използвам и добре, че е козметичният несесер подарък да ме успокои малко. Но трябва да отбележим, че го има във всеки календар.
  • Ultra Facial cream 28ml- имам този крем и много го харесвам. Оригиналната опаковка е от 50 мл. за 26$. Формулата е плътна, но като се втрие в кожата не се усеща мазна, а много леко и хидратиращо. Много ми допада усещането върху кожата. С Glacial Glycoprotein и сквален от маслина. Моментално кожата се усеща 2,3% по хидратирана. Не е мазен.
  • Може да увеличите изображението.


  • Лимитиран Коледен Несесер - Подарък с 3 продукта

    Първонаално бях разбрала, че несесерите са само за първите купили календар, но се оказа, че е към всяка покупка. В него се избират 3 допълнителни продукта според типа кожа или по избор. Аз реших да се доверя на консултанта, защото не познавам продуктите достатъчно добре. Тя избра продукти, които са за проблемна кожа, каквата е моята в момента. 

    • Blue astringent herbal lotion- 40 ml. -тоник за кожа склонна към акне. Балансира кожата, а формулата е от 1964 година. Във формулата има ментол и камфор. Оригиналната опаковка е 250 мл. на цена от 18.5$. В магазина ми казаха да го нанасям локално.
    • Blue herbal blemish cleanser- 30 ml. - почистващ гел със салицилова киселина за проблемна кожа. Отново оригинална формула от 1964 година. Опаковката от 125 мл. е на цена от 19.5$
    • Ultra facial oil-free lotion- 30 ml. - хидратиращ не мазен лосион за лице. Ако сте пробвали оригинала и Ви се е сторил твърде мазен, е това е вашият продукт. Аз лично не съм фен на оригинала особено през топлите месеци. Опаковка от 125 мл. е на цена от 29.5$


    Освен това ми дадоха и мостри на:

    Smoothing oil-infused leave-in concentrate 3 ml. - серум олио за дължините, много е мазно и се ползва по-малко. В състава му има Argan Oil и Babassu Oil.

    Olive fruit oil deeply reparative hair mask 5 ml. - маска точно като за моята коса. Дълбоко подхранване и помага за изправяне на косата. В състава има маслиново масло и авокадово масло. 

    Damage repairing & rehydrating leave-in treatment 5 ml. - тъй като серията в календара не е точно за моята коса ми дадоха да пробвам подходящата серия. Това е грижа без измиване за ре-хидратация на косата. С Moringa Tree Oil и Hyaluronic Acid.

    Hemp seed oil herbal concentrate 3 ml. - продуктите с канабис са много популярни в момента. Този концентрат е подходящ за проблема кожа и ѝ помага за по-бързото възстановяване. 

    Blue herbal spot treatment - 3 ml. - локален крем за лечение на пъпки със салицилова киселина от същата серия, от която са горните 3 продукта в несесера. Съдържа 1.5% Salicylic Acid.



    Като заключение ще кажа, че съм щастлива, че го взех. Искаше ми се продуктите да са в по-големи опаковки, защото цената не е ниска, до някъде допълнтелният подарък компенсира това, все пак получавате 26 продукта + една значка. Също така от опита ми с продуктите на Kiehl's до сега мога да кажа, че са супер икономични, например 75 мл. тоник ползвах 6 месеца. Ако цената му в лири се обърне в лева трябва да в 192 лв.така че до някъде са съобразили това и тук излиза по-изгодно от Англия.

    Също така тази година има и вариант на календар в колаборация със Selfridges, който е на цена от 189 $. Сравнявайки календар 2020 с 2019 година бих казала, че тази година съм по-доволна от съдържанието. 



    Kiehl's Advent Calendar | Коледен Календар 2020 - съдържа 24 продукта + подарък лимитиран несесер с още 3 продукта по избор - цена: 180 лв. (98$ и стойност на продуктите 204$)

    Какво е мнението Ви за календара на Kiehl's, харесва ли Ви?


    Love,
    Snejana

    You May Also Like

    0 коментара